Tüm dünyada hızla yayılmaya devam eden koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizdeki tüm kamu kurumları vatandaşlar için seferber olmuş durumda. Oluşan sosyoekonomik sorunlardan etkilenen  ihtiyaç sahibi vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması için çalışan  Düzce Kızılay Şubesi yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Vefa Sosyal Destek Gruplarının yaptığı çalışmalar

“112 Çağrı Merkezine gelen çağrılar Genç Gönüllülerimiz tarafından kayıt altına alındı.

112 Merkezine gelen çağrıların gereği olarak Gıda Kolisi, Hijyen Seti, Kavurma Etleri Şubemizin Gönüllüleri tarafından ihtiyaç sahiplerinin adreslerine giderek bırakıldı. (Gönüllü çalışan gençlerimiz 10 kişidir. Bu süreçte 400 aile 1200 kişiye ulaşılmıştır.)

112 Çağrı Merkezinde görevli olan bütün personele Kızılay Düzce Şubemiz tarafından 120 kişilik öğle ve akşam yemekleri verildi ve verilmeye devam ediyor.

50 adet Kıyma, 50 adet Kuşbaşı ve 20 adet Hijyen Seti Sosyal Yardımlaşma Vakfına teslim edilmiştir.

50 ailenin evden çıkamadıkları için Gönüllülerimiz tarafından elektrik vb. faturalarının yatırılması, eczaneden ilaçlarının alınması, market alış-verişlerinin yapılması sağlanmıştır.

Üniversite öğrencilerine burs, ihtiyaç sahibi ailelere de eğitim yardımı adı altında 50.000 TL yardım yapıldı.

Kaynaşlı ilçemizde meydana gelen yangın nedeniyle 2 aileye Yaşam Konteyneri, Mutfak Seti verildi.

Düzce Üniversitesi Hastane bahçesine 1 adet 90 m2’ lik çadır kuruldu.

Şubemize gelen 70 ihtiyaç sahibi aileye Gıda Kolisi, Kavurma Et, Giyim verilmiştir.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğüne 1 adet Konteyner ve 50 adet Battaniye verildi.

KYK yurtlarında Covid-19 salgını nedeniyle bir yurtta 217 diğer yurtta 265 olmak üzere toplam 482 vatandaşımıza 3 öğün yemek, 1 ara öğün olmak üzere yemek verildi ve verilmeye devam ediliyor. (3 öğün yemek haricinde Meyve, Çay, Nescafe, Meyve Suyu ihtiyaçları karşılanmaktadır ve karşılanmaya devam edilecektir.)

İlimizde bulunan çeşitli firmalardan 200 adet Gıda Kolisi yardımı bağış olarak alınmış ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır.

Kurum/Kuruluşlar ve vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere 4020 adet maske ve eldiven dağıtımı yapılacaktır.

Kızılay Genel Merkezimizin yaptığı;

“ Ülke genelinde faaliyet gösteren 258 şube ve 174 temsilciliğin koordinasyonu ile Kızılay gönüllülerimiz, üyelerimiz ve çalışanlarımızın dahil olduğu 9 bin 435 Kızılaycı sahada görev yapıyor. Bugüne dek, evlerinden çıkamayan 65 yaşın üstündeki büyüklerimize ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızdan 124.279’ una destek olduk. Alış verişlerini yaptık. Şubelerimiz ve temsilciliklerimizle ihtiyaç sahiplerine 30.623 gıda kolisi, 35.800 hijyen kolisi dağıtımı yapılmıştır.

KYK yurtlarında 41 İl, 77 Hizmet Noktası, 1213 Toplam Personel ve Gönüllü Sayısı, 8039 Toplam Destek Personeli ile 725.550 öğün dağıtımı gerçekleştirilmiştir.”

          

Sağlık Bakanlığına destek

 “Kızılay koruyucu hekimlik hizmetleri ile toplumu yeni koronavirus salgınına karşı bilinçlendirme eğitimleri düzenlemeye devam ediyor. İstanbul ve Ankara Ulusal Kan Bankası Referans Laboratuvarlarındaki koronavirüs tanı kapasitesini de Sağlık Bakanlığının hizmetine sunan Kızılay, olası ihtiyaç için Sağlık Bakanlığına 150 şişme Çadır Hastanesi teslim etti. Kızılay illerdeki Hastanelerin olası ihtiyaçları için ilave 300 adet Sahra Hastanesini de fabrikalarında 24 saat esasına göre imal etmeye devam ediyor.”

 


         

 150 bin aileye destek gıda desteği

 “Türk Kızılay, olağanüstü dönemler için depolarında hazır bulundurduğu gıda paketlerini 150 bin aileye ulaştıracak. İçerisinde sıvı yağ, çay, şeker, pirinç, kuru fasulye, yeşil/kırmızı mercimek, bulgur, salça, un, zeytin, kaşar peyniri, makarna ve tuz bulunan gıda kolileri, insanların evden sokağa çıkışını da azaltmayı amaçlıyor.”

          

100 bin aileye hijyen malzemesi desteği

“Kızılay, içerisinde şampuan, kolonya, el sabunu, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, arap sabunu, bulaşık süngeri, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, diş macunu, diş fırçası, tıraş bıçağı ve tıraş köpüğü bulunan 100 bin hijyen kolisi hazırladı. Hijyen setleri, bu tür malzemelere ulaşmada en büyük sıkıntıyı çeken toplum kesimleri gözetilerek dağıtılacak.”

        

  75 Bin aileye 30 Milyon TL Sosyal yardım

“Karantina yurtlarında kalanlara verilen yemek desteğinin yanında şehirlerdeki ihtiyaç sahiplerine de sıcak yemek desteği vermeye karar veren Kızılay, aşevlerinin kapasitesini de arttırdı. Kurban paylarından hazırlanan 1 Milyon kutu kavurma konservesi de yurt genelinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kızılay ayrıca geçim sıkıntısı çeken 75 bin aileye 400’er TL nakit sosyal destek ödeme yapma kararı aldı.”