Düzce kent merkezindeki iki parkın içerisinde izinsiz yani kaçak olarak inşa edilen işletmelerin Düzce Belediyesi ekipleri tarafından yıkımı 25 Nisan'da başladı. İlk olarak İnönü Parkı'ndaki tüm yapılar tek tek yıkıldı.



Tahliye ve yıkım kararı verildi

Bilindiği gibi kent merkezinde bulunan ve Millet Bahçesi Projesi içerisinde yer alan Avni Akyol ve İnönü parklarındaki işletmeler hakkında Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi tarafından kaçak yapı olduğu gerekçesiyle tahliye ve yıkım kararı verildi.



Yıkım gece başladı

İşletme sahiplerine tebliğin ardından Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri söz konusu yapılarda polis nezaretinde yıkıma 25 Nisan'ı 26 Nisan'a bağlayan gece saat 00:30 sıralarında başladı. Gece boyunca süren yıkım çalışmaları 12 saat içerisinde tamamlandı. Gün aydınlandığında İnönü Parkı'nın içerisinde lunapark dışında hiçbir yapı kalmadı. Günün ilerleyen saatlerinde ise lunaparktaki oyun alanlarının sökülmesine de başlandı. Aynı şekilde boşaltılan Avki Akyol Parkı'nda da yıkım sürecinin hızla başlayacağı öğrenildi.



Halkın şikayetlerine kulak verildi

Uzun süredir halkın para vermeden oturabileceği alanların kısıtlı ya da hiç olmaması yüzünden parklarda sil baştan bir düzenleme yapılması isteniyordu. Düzceliler, tuvaletten dahi para alınmasının yanı sıra işletmelerde satılan ürünlerin fahiş fiyattan verilmesine tepki gösteriyordu.



Eski belediye yönetimlerinin buna 'dur' demek için attığı adımların kalıcı olmaması eleştirilere konu olurken, Düzce Belediye Başkanlığı görevine gelir gelmez halkın istek ve şikayetlerini hızla gündemine alan eski Bakan Dr. Faruk Özlü, parklar konusuna el attı. Böylelikle yıllarca kaçak olarak işletmecilerinin gelir elde ettiği yapıların yıkımı Valilik oluruyla başladı.



Düzce Belediyesi'nden yapılan açıklamada, söz konusu parklarda bulunan yapıların tahliye ve yıkımına başlanıldığı belirtilerek, "İnönü ve Avni Akyol parklarında bulunan yapıların, 775 sayılı Gecekondu Kanunu'na muhalefet gerekçesi ile 25 Nisan 2019 tarihinde tahliye işlemi ve yıkımı gerçekleştirilmektedir." ifadeleri kullanılmıştı.

Haber: C.ÜSTÜNER