17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin ardından, 23 yıl sonra yeniden deprem felaketi ile karşı karşıya kalan Düzce’de, depremzede vatandaşların yaraları hızla sarılmaya devam ediyor. Devletin tüm imkanlarını seferber ettiği Düzce’de, Düzce Valisi Cevdet Atay ve kurum amirleri, bir an olsun bile depremzede vatandaşları sahada yalnız bırakmıyor.

“Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz”

23 Kasım sabaha karşı saat 04:08’de meydana gelen ve merkez üssü Gölyaka ilçesi olan deprem ile ilgili ilk kez Öncü Haber mikrofonuna konuşan Düzce Valisi Cevdet Atay, deprem sonrası süreci anlattı. Depremzede vatandaşların yaralarının sarılması için devletin var gücüyle sahada olduğunun altını çizen Vali Atay, “Arkadaşlar, görüyorsunuz depremin ilk gününden bu zamana kadar, devletin tüm kurumları sahada, vatandaşının yanında. Devlet olarak bütün derdimiz vatandaşımızın yaralarını sarmak. Bunun içinde elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Tüm arkadaşlarımızda, ilgili kurumlarla başta AFAD, Çevre Şehircilik Bakanlığımız, diğer tüm ilgili birimlerimiz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız, hep beraber vatandaşlarımızın tüm yaralarını sarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. O gün, bu gündür evleri az hasarlı ve çok hasarlı olanlara gerekli tüm yardımlar yapılıyor. Evinde eşya hasarı olan tüm vatandaşlarımızın, belirli ölçüde zararları giderildi, giderilmeye devam ediyor. Ağır hasarlı evlerde de yıkımlar devam ediyor” diye konuştu.

“Binaların durumuna göre itirazlar yapılacak”

Hasarlı binalar için başlatılan itiraz süreci ile ilgili soruya da cevap veren Vali Atay, “İtiraz süreci evvel ki gün başladı. Vatandaşlarımız binalarının durumuna göre itirazlarını yapacaklar.  Bir ay sonra askı süreci bitecek, onan sonra değerlendirmeler yapacak arkadaşlar. Tüm Düzce halkına geçmiş olsun” açıklamalarında bulundu.

Haber: Savaş ARI