Düzce’de etkili olan şiddetli sağanak yağışların yol açtığı heyelan ve su taşkınları nedeniyle, Akçakoca, Cumayeri, Çilimli ilçeleri ile Boğaziçi beldesine bağlı bazı köy ve mahallelerde vatandaşların ev ve işyerleri ile ekili tarım arazileri sular altında kalmıştı.

Sel felaketinden etkilenen vatandaşların yaralarının sarılması için AFAD, Devlet Su İşleri ve İl Özel İdaresinin çalışmaları aralıksız devam ederken Düzce Valisi Cevdet Atay, yürütülen çalışmaları yerinde incelemeye devam ediyor.

Dün akşam saatlerinde 2 yıl aradan sonra yine sel afetiyle sarsılan Akçakoca ilçesine bağlı köyler ile Boğaziçi beldesine giden Vali Atay, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gerekli incelemelerinin ardından, sel felaketinden büyük zarar gören selzede vatandaşlarla bir araya gelen Vali Atay, afetten dolayı evleri büyük tahribata uğrayan vatandaşlara, yaralarının sarılacağı sözünü verdi.

Selden zarar gören bölgelerdeki ziyaretlerinin ardından gece saatlerinde AFAD Müdürlüğü’nde oluşturulan kriz merkezinde kurum müdürleri ile değerlendirme toplantısı yapan Vali Atay, afetin yara açtığı yerleşim yerlerinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alarak, durum değerlendirmesi yaptı.

HABER: Savaş ARI