Düzce Belediyesi, yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına destek olmaya devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü, yılın her günü devam eden besleme çalışmalarına pandemi döneminde hız verdi. Sokak hayvanlarının beslendiği yerler yeni mama destek noktalarıyla genişletti.

Ekipler, özellikle 17 günlük tam kapanma döneminde insan hareketliliğinin azalmasıyla beslenme zorluğu çeken can dostları için ek önlemler aldı. Hayvanların karınlarını doyurmaları amacıyla kentin belirli noktalarına 25 adet mama destek noktası yerleştirdi.

“PANDEMİ HAYVANLAR İÇİN DE ZOR”

Can dostların sistematik bir şekilde beslenmelerine yönelik böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “İçinde bulunduğumuz süreç bizler kadar sokak hayvanları için de zor bir dönem oluyor. Belediye olarak sokaktaki dostlarımıza yılın her döneminde destek sağlıyoruz. Sokağa çıkma kısıtlamaları sebebiyle sokak hayvanlarının beslenmelerinde zorluk yaşanmaması için de pandemi sürecinin başından bu yana mama desteğimiz sürüyor. Bunu sistemli bir hale getirmek için mevcut yem bırakma noktalarımızın yanında mama destek noktaları da oluşturduk. Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımız beslenme, aşılama, tedavi gibi hizmetlerimiz devam edecek” dedi.