Yıllardır bozuk yolları yüzünden özellikle kış aylarında sıkıntı yaşayan Gölormanı Köyü’ne bağlı Uzunali Mahallesi sakinleri, yarım bırakılan asfalt çalışmaları nedeniyle dertli…

Düzce İl Özel İdaresi’ne bağlı Köye Hizmet Götürme Birliği ekipleri tarafından köydeki birçok mahallenin yolu asfaltlanırken, Uzunali Mahallesi’nde çalışmalar tamamlanmadan iş makineleri köyden ayrıldı.

3 km’lik mahalle yolunun sadece 1.5 km’sinin asfaltlanmasına tepkili olan mahalle sakinlerinden Ali Dursun, Öncü Haber mikrofonuna yaptığı açıklamada, asfaltlanmayı bekleyen bozuk yol için yetkililere seslendi.



“Sağlıklı bir şekilde hizmet almak istiyoruz”

Yol şikayetini dile getiren Ali Dursun, şöyle konuştu:
“Burada yaşlılarımız var, felçli olan amcalarımız var, kalp piliyle yaşayan yengelerimiz var, teyzelerimiz var. Buraya bir devlet makamından araç geldiği zaman küçücük bir taş lastiği patlatabilir, hastayı da perişan eder, devlet makamının aracını da mahveder. Biz bunu burada sağlıklı bir şekilde hizmet alalım, vatandaşta sağlık merkezlerine gidebilsin, ulaşabileceği yere ulaşsın biz bunun için mücadele veriyoruz. Köyün belirli bir noktasına kadar gelip de belirli bir noktasından sonra bu hizmet gelmediği zaman biz çok üzülüyoruz.”



“Valilik, İl Özel İdaresi ve Köy Hizmetleri bizi unutuyor”

İhmal olduğunu savunarak, konuşmasını sürdüren Ali Dursun, şunları kaydetti:
“Devlet bizi unutuyor, valilik bizi unutuyor, İl Özel İdaresi ve Köy Hizmetleri unutuyor biz bunu çözümlemek istiyoruz. Valiliğe başvuruldu tahmin ediyorum. Şuanki dönem milletvekili olan bize en yakın Ayşe Keşir’den dahil netice alamadık. Geliyoruz o diyor ki “Valiliğe gidin” Valilik diyor ki “İl Özel İdaresi’ne gidin.” En son Köy Hizmetleri’nden deniliyor ki, ‘Biz size hizmet gönderdik.’ Bu sefer muhtarımız, bin 500 metre mesafeyi mi yaptıramıyor. Bir çavuş gibi işin mülki amiri olarak o işin başında Vali beye gidip de, ‘Efendim, biz bu yolu yaptırdık bu hizmet geldi, bu araçlar geldi ama bin 500 metre  eksik kaldı bunu niye tamamlayamıyoruz.” diye sormuyor muhtarımız.”



“Burada insan kendi ulaşımını kendisi sağlıyor”

Yolda asfalt olmadığı için kışın servis araçlarının mahalleye girmediğini belirten Dursun Ali Koç, şöyle devam etti:
“Buraya servis çıkmadığı için insan kendi ulaşımını kendisi sağlıyor. Tapu kadastro memurları dağlardaki fındık bahçelerine tapu vermek için buraya geliyor. Buradaki insanlar atlanıp oraya hizmet gidiyor veya buraya kadar hizmet gelmiyor. Biz bundan şikayetçiyiz. Sonuna kadar adil bir şekilde hakkımızı aramaya devam edeceğiz.”



“Okul servisleri havalar yağdığı zaman, buraya çıkamıyor”

Gölormanı Köyü’nün 700 Uzunali Mahallesi’nin ise 40 hane olduğunu belirten mahalle sakini Dursun Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:
“Köyümüz ile bu mahallenin arası 3 km. Okul servisleri havalar yağdığı zaman, buraya çıkamıyor. Köyün ihtiyar heyeti, “Devletin bütçesi yok” diyor. Ben kendim rica ettim, ‘Muhtar bizim yolumuz buraya kadar yapıldı ama buraya neden yapılmadı?’ diye. Yavrucaklarımızın 3 km yolları uzak. Dağın tepesinden okula inecek bir asfalt bize yaptırmadılar. İmza atılacağı zaman, oy atılacağı zaman geldiler, yalvardılar kapıya kadar. Oy atıldı o gün bitti olay. Çoluk çocuk var, benim okula giden çocuğum var, servisler bu yola zor çıkıyor.”

Haber: S.AYDINLI