Düzce’de yaşanan sel felaketi, kent merkezinde su kesintilerini de beraberinde getirmişti. Uğur Suyu Üzerinde bulunan ve kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan regülatör ve arıtma tesislerinin sel sularına kapılması ile birlikte, kent merkezine 73 saat su verilemedi.

Düzce Belediyesi ekipleri, kent merkezine su verebilmek için zamanla yarışarak, yedek ana su hattı oluşturdu. Ekiplerin 73 saatlik özverili çalışmalarının ardından yeni oluşturulan su hattı üzerinden önceki gün şehir merkezi ve bazı mahallelere yeniden su verilmeye başladı.

Ancak yeni su hattı üzerinde yüksek basınç yüzünden oluşan arıza nedeniyle Düzce’de musluklardan yeniden su akmamaya başladı.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, yaşanan arızanın giderilmesi için yoğun çalışma başlattı. Belediye ekipleri bu gece saatlerinden itibaren su pompasında oluşan arızayı giderdi ve şebekeye su verecek olan olan vanayı açtı. Bu gece saatleri ve sabah saatlerine kadar Düzce merkez ve mahallelerinde su sıkıntısının yaşananmayacağı bildirildi.