Geçtiğimiz aylarda 4 iş insanı tarafından Düzce’de kurulan ve yönetim kurulu başkanlığını Düzceli İş insanları Orhan Aydın ve Erdal Şahin’in yaptığı Royal Gold A.Ş., Kültür Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde uzun süredir atıl şekilde bekleyen ve içerisinde Yunus Market’in de bulunduğu kompleksi satın aldı.

Yatırıma Yunus Market engel oluyor

Burada kente değer katacak ve yakışacak bir alışveriş merkezi yatırımı için kolları sıvayan Royal Gold, iddiaya göre mülk sahibi olduğu Yunus Market’in yöneticilerinin tutarsız ve anlaşmaya yaklaşmayan başına buyruk tavırlarıyla karşı karşıya kaldı.

Sözleşme gereği sadece market alanı için kira ödeyen ve otoparkı kullanma hakkı bulunmayan Yunus Market’e yapılan ‘Otoparka döndürdüğünüz alanda düzenleme yapacağız’ uyarıları dikkate alınmadı.

Market yöneticilerinin kullanım hakkı olmaması karşılık öndeki alana araç parkına izin vermeye devam etmesi üzerine ipler gerildi.

Düzceli firma hukuksuz kullanıldığını vurguladığı alana girerek temizlik ve peyzaj inşaatına başlamak için düğmeye bastı. Kendi mülküne iş makinalarıyla giren şirketin çalışanları Yunus Market’in engellemesiyle karşılaştı.

‘Kararlıyız’

Kiracı olarak yükümlülüklerini yerine getirmediği iddia edilen Yunus Market’in bu tavrına karşı Royal Gold şirketi konuyu mahkemeye taşıyarak adalet arayışına başladı. Konuya ilişkin şirketten yapılan açıklamada, “Daha önce iki kez AVM ye dönüştürülen ve Yunus Marketin giriş çıkışları engellemesinden dolayı başarılı olamayan Düzce’nin uzun yıllardır kamburu olan bu alanı temizleyerek, Düzce'ye kaliteli hizmeti sunmayı planladığımız AVM için kararlıyız ve Ankara baskılarına boyun eğmeyeceğiz.” ifadeleri kullanıldı.