17 günlük “tam kapanma” sürecinden sona ermesinin ardından “kademeli normalleşme” süreci başladı. Bu süreçte uzun süredir evlerinde olan 65 yaş üstü vatandaşlar için iki doz koronavirüs aşısını olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırıldı. Ancak 65 yaş ve üstü vatandaşların, yayımlanan genelgeye göre her ne kadar 2 doz aşılarını olsalar bile toplu taşıma araçlarını kullanmalarına yönelik yasağa devam edilmesi kararlaştırıldı.

Hal böyleyken bugün öğle saatlerinde Düzce Belediyesi sorumluluğunda Merkez ile Bahçeşehir arasında sefer yapan bir halk otobüsünde 65 yaş üstü vatandaş ile şoför arasında ‘araca almama’ tartışması, vatandaş kamerasına yansıdı. İsmi bilinmeyen ve 70 yaşında olduğunu söyleyen bir vatandaş, Bahçeşehir bölgesinde bulunan evine gitmek  için kent merkezinde otobüse bindi. Aracın şoförü İçişleri Bakanlığı’nın genelgesini hatırlatarak yaşlı adamın toplu taşıma kullanamayacağını hatırlatarak araçtan inmesini istedi.

Şoföre direnen yaşlı adam, Beyaz Masa’yı arayarak bir işi olduğu için merkeze arkadaşı ile geldiğini ve iki doz aşısını da olduğunu belirtti. Beyaz Masa çalışanınında iki doz aşı olmasıyla sokağa çıkabileceğini ancak otobüse binemeyeceğini söylemesinin ardından yaşlı adam “Ben şimdi eve nasıl gideceğim o zaman?” diyerek araçtan inmeye yanaşmadı. Şoför sözlü tartışmanın uzaması sonucu aracın kontağını kapatarak durumu polise haber verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri duruma müdahale ederken, seferinin yapamayan araçta bulunan yolcular  bölgeye çağırılan bir başka otobüsle yolculuğuna devam etti.

HABER: M. KİLELİ