Düzce’de etkili yağışlar sonrası gün yüzüne çıkan alt yapı sorunları şikâyet konusu olmaya devam ediyor. Bu kez adres Fevzi Çakmak Mahallesi Tevfik Demir Sokak’tı.

Her yağışın ardından kanalizasyon hattında meydana gelen taşma nedeniyle mahalledeki birçok ev ve bahçe lağım suları altında kalıyor. Öyle ki sokak sakinleri hem maruz kaldıkları kötü koku ve görüntü, hem de binbir hastalığa davetiye çıkaran sorun nedeniyle yağmur yağmasın diye dua eder hale geldi. 

“BEN ARTIK BURADA DURAMIYORUM…”

Başta şeker ve tansiyon olmak üzere kronik rahatsızlıkları bulunan Gülsüm Kaya isimli vatandaş, “Çok fena ben artık burada duramıyorum. Bir değil iki değil üç değil. Kendilerine olsa, size olsa ne dersiniz? Bu bir defa olan bir şey değil. Hep aynı şey oluyor. Yağmur yağıyor yolun başından şişince buraya doluyor. Ev de yarıya kadar battı. Bodrum kat su doldu. Allah aşkına beni buradan kurtarın. Yoruldum, hastayım üstelik konuşmakta da zorluk çekiyorum ne yapayım ben? Bu kadar zalimlik olur mu?” sözleriyle Düzce Belediyesi’ne soruna kalıcı çözüm bulmaları için çağrı yaptı.

Yağmurlu havalarda sürekli kâbusu yaşayan ve ilerleyen yaşı nedeniyle artık lağımları temizlemeye gücünün yetmediğini belirten Kaya, “Yapacaksın, buna belediye olarak bir çözüm bulacaksın. Kaç defa söyledim yapmadılar. Mahallede genel olarak bu sıkıntı var ama genel olarak en çok bana akıyor. Kaç defa şikâyette bulunsam da bu konuda gelmediler, yapmadılar. Sorunun yolda olduğunu söyledim sorunun benim evimde olmadığını söyledim. Sadece bende yok ki. Geliyorlar yolun başında bir şeyler yapıyorlar gidiyorlar gene aynı. Ama ben ne yapayım?” diye konuştu.

“MUHTAR HİÇ BAKMADI”

Konuyu mahalle muhtarına da defalarca ilettiğini kaydeden Kaya, “Bu durumu mahalle muhtarına da dedim, o da hiç bakmadı. Muhtar falan yok şimdi. Eğer işini becerebiliyorsan muhtar da sensin, kaymakam da sensin, hepsi sensin. Ama benim artık bu işleri çevirebilecek gücüm yok. Ama çıkacağım en başa çıkacağım. Ben dedim onlara gelin burayı yapın parası da neyse mahallece hep beraber verelim. Ama yok.” şeklinde konuştu.

MUHTAR: “BELEDİYE ARIZALARA MÜDAHALE EDİYOR”

Öte yandan iddialarla ilgili Öncü Haber’e konuşan Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Soner Günher, mahallenin kanalizasyon hatlarını eski olduğunu belirterek, “Mahallenin kanalizasyon hatları kaldırmıyor, yoldan düşük olan evlerde taşma yapıyor. Ayrıca kanalizasyonlarda göçme meydana geliyor. Oluşan arızalarda ve taşmalarda belediyenin kanalizasyon ekipleri müdahale ediyor.” dedi.

“ARA ARA EVLERDE TAŞMA MEYDANA GELİYOR”

Günher “Hatların eski olmasından kaynaklı ara ara evlerde taşma meydana geliyor. Başkan Özlü altyapı konusunda açıklamada bulunmuş ve alt yapılarda bir düzenleme yapılacağını söylemişti zaten. Taşmalar konusunda belediyeye ben de müracaatta bulundum. Belediyeden arıza oldukça ekiplerin oluşan arızaların gidereceği söylendi ve şu anda da mahallemizdeki her arızaya kanalizasyon ekipleri müdahale ediyor. Kanalizasyon hatlarının yenilenmesi büyük bir maliyet. Belediye Başkanımız Faruk Özlü söyledi. Bu sene içinde bu konu ile ilgili çalışma başlatılacak.” ifadelerini kullandı.