Düzce Belediyesi’nin Ulaşım Master Planı çerçevesinde uygulamaya konan yeni sistem için durak düzenlemeleri devam ediyor. Dün akşam Öncü TV’de ekranlara gelen ‘Gündem Özel’ programına konuk olan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ulaşım konusunda vatandaşların talep ve şikayetlerine çözüm bulacak özel bir masa oluşturduklarını açıkladı. Bu özel birimin talepleri süzgeçten geçireceğini aktaran Özlü, “Uygulanabilir olanlar hayata geçirilecek. Eğer yerine getirilemeyecek bir istek varsa bu da vatandaşa anlatılacak.” dedi.

“Ben bir şekilde yürüyorum ama bastonla çıkan amcalar var”

Yeni sistemin başlaması ile birlikte durak noktasında yaşadıkları mağduriyeti anlatmak için Öncü Haber’e telefonla ulaşan Bahçeşehir Bölgesi Yeşiltepe Mahallesi’nde ikamet eden Binnur Özdemir, Yeşiltepe otobüsünün Yeşiltepe Mahallesi’nin yüksek kesimlerinde kalan duraklara çıkmamasını eleştirdi. Kanser hastası olduğunu belirten ancak asıl zor durumda kalanların engelli ve yaşlılar olduğunu söyleyen Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

“Güzel bir sistem sunmak istiyorlar ama bu araçların geleceği ve güzergahları önceden belli. Herkes duraklarda hangi güzergahlardan gideceğini bilmeden bekliyor. Buradan yukarıya 128. Ada’ya bayır yukarı yürüyorum. Ben bir şekilde yürüyorum ama bastonla çıkan amcalar var. 80 yaşın üzerinde insanlar var. Burada huzur evi var, oraya gelenler var. Benim apartmanımda 3 engelli vatandaş var. Onlar nasıl çıkacaklar o bayırı ben çok merak ediyorum.”

“Bir şehir bu kadar mağdur edilir mi?”

Diğer vatandaşların da zorluklar yaşadığını dile getiren Özdemir, “Hastalar var, pazar alışverişinden gelenler var, çocuklu olanlar var. Toplandık, “Yönetim karar alacak” dendi. Hala bir icraat yok. Bizim duraklara kaldırılacağına dair yazı asıldı. Bir durak düz zeminde kaldırılabilir ama komple adanın duraklarını kaldırmanın mantığı yok. Esentepe’nin otobüsü çıkıyor. Yeşiltepe’nin otobüsü Yeşiltepe’ye çıkmıyor. Saatimiz, güzergahımız belli değil. Ve bayır inip çıkıyoruz. Şoförler de “Emir kuluyuz” diyorlar. Henüz tam oturmuş diyorlar.

Buyursun başkanımız bizimle beraber çıksın yukarıya. Sıcağı var, kışı var. Olmadı biz belediyeye yürüyeceğiz. Bu kadar merdiveni bebek arabalı nasıl gidecek. Nefes nefese kalıyoruz. Buranın adı Bahçeşehir oldu. Şehir yani. Bir şehir bu kadar mağdur edilir mi? Biz başka bir cumhuriyet miyiz? Temiz havada şurada sakince yaşamak istememiz mi suç?” ifadelerini kullandı.

HABER: Lütfullah ŞENEL