Düzce için her alanda çalışma

Düzce’de sadece rutin belediye yatırımlarına odaklanmayan eğitimin de daha iyi noktalara gelmesi için kafa yoran Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, okullarda sorunlara yol açan ikili eğitimin tarihe karışması için geçtiğimiz yıl önemli bir adım attı.

İkili eğitimin yerini tam gün eğitimin almasını sağlayacak yeni okul binalarının yapımı için rotasını ildeki sanayici ve iş insanlarına çeviren Özlü, ilk eğitime destek sözünü Düzce Cam fabrikası sahibi Kasım Aktaş’tan aldı.

Müteahhit firma işi planlanan zamanda bitiremedi

24 dersliğini iş insanı Kasım Aktaş’ın, 24 dersliğin ise Milli Eğitim Bakanlığı, Düzce İl Özel İdaresi, Düzce Belediyesi ve bağışçıların yaptırdığı toplam 48 derslikli Kasım Aktaş Ortaokulu’nun Aziziye Mahallesi’nde kasım 2020’de başlayan yapımı, müteahhit firmanın yavaşlığı yüzünden yeni döneme yetişemedi.

“Düzce’ye her alanda değer katacak olan projeleri bir bir hayata geçiriyoruz.” diyerek, Düzceliler’e her alanda yatırım sözü veren Başkan Özlü’nün merkezde kalan okulları şehir dışına taşımak için öncülük ettiği Kasım Aktaş Ortaokulu’nun 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde kapılarını öğrencilere açamamasının altında inşaatı yürüten firmanın işi ağırdan almasının yattığı ortaya çıktı.

Yeni ihalelerde daha sıkı şartlar gündemde

Gecikmelere gebe okulun inşaatına sık sık giden Özlü, gelinen noktayı yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinin çalışma takvimini mercek altına alıyor. Düzce’ye kazandırılacak daha birçok okul olduğu düşünüldüğünde değil ikinci döneme 2022/2023 eğitim yılına bile yetişeceği muamma olan söz konusu okuldan sonra Düzce Belediyesi’nin müteahhit firma seçimlerinde daha sıkı şartlar aramasına ve sınıfta kalan firmalarla el sıkışmamasına kesin gözüyle bakılıyor.