İşten çıkarımlar, küçülmeler ve kapıya kilit vurmalar yüzünden Düzce sanayisinin üzerinde kara bulutlar dolaşmaya devam ediyor. Kimi fabrikaların yerel esnafa bile borcunu ödeyemeyecek duruma gelmesi sorunun geldiği noktayı gözler önüne sererken, AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, sanayideki gidişatı Öncü Haber mikrofonuna değerlendirdi.   

“18 yıl önce Düzce için hedef koyduk”

AK Parti’nin kurulduğu 2001 yılında Düzce için bazı hedefler belirlediklerini belirten Keskin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Düzce kalkınmada öncelikli bölgeler arasına alınsın ve buraya yatırımcılar gelsin hedefi koyduk. Dolayısıyla geldiğimiz noktada hem OSB’de hem de çevresinde büyük fabrikalar gelmeye başladı. Biz burada tüm fabrika sahiplerine, yatırımcılara yanında olduğumuz sizin aracılığınız belirtiyoruz.“

Kooperatifin alacak sancısına el attı

Düzce’deki büyük fabrikaların yatırımı durdurmasının ardından küçük ölçekli yatırımcının da darboğaza girdiği son olarak 148 ortaklı SS. Düzce Kamyon ve Tır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nde yaşanan milyonluk sancıyla ortaya çıkmıştı. Konkordato ilan eden Dekoral Alüminyum Fabrikası’ndan alacağı olan 1 Milyon 153 Bin TL’yi 1.5 yıldır tahsil edemeyen kooperatifle fabrika yönetimini geçtiğimiz günlerde bir masa etrafında toplayan Keskin, bu durumun hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

Fabrika yönetimi ile masaya oturdu

“Biz AK Parti olarak hangi fabrikada sıkıntı varsa o fabrikanın önünü açmak için gayreti gösteriyoruz. Yerel haberlere de konu olduğu üzere Düzce Kamyoncular Kooperatifi haberi dikkatimi çekti. Gittik kamyoncular kooperatifini ziyaret ettik ve orada öğrendiğimiz kadarıyla bir fabrikanın konkordato ilan etmesiyle ve bu fabrikadan Düzce’de yaklaşık 2 milyon lira alacağı olduğunu öğrendik. Fabrikanın da iyi niyetle işine devam ettiğini ve çeşitli sorunları olduğunu firma yetkilisi Şahin bey ile yaptığım telefon görüşmesi ile öğrendim. Firma yetkilisine “Bizim için yatırımcılar önemli ve firmayı eski gücüne getirebilmek için ve daha ilerisine taşımak için size destek oluruz. Ben haftaya geleceğim ve sizinle bir toplantı yapmak istiyorum.” dedi.  Bunun üzerine kendi fabrikalarında bir toplantı yaptık burada alacakları olan firmalarda vardı. Şahin bey iyi niyetle, Dekoral Fabrikası’nın yurt dışından işler aldığını ve burada tekrar hayata geçireceğini birkaç ay sonra burada işçi sayısını yükselterek normale dönmek  istediklerini söyledi. Bizde “Size nasıl yarımcı olabiliriz, nerelerde tıkanıyorsunuz?” dedik ve fikir alışverişi yaptık.

“İnşallah firmalar ayağa kalkar”