Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) tarafından; Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) ve Apiterapi Derneği katkıları düzenlenen “Arı Varsa Hayat Var!” temalı ulusal ölçekli resim yarışmasında dereceye girenler belli oldu.

“Yeni nesilde arı ve çevre farkındalığı oluşturmak istedik”

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Güvenilir Gıda Platformu Başkanı Celal Toprak’ın yaptığı ödül töreni açılış konuşmaları ile başladı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, insanların çevreye çok zarar verdiğini belirterek düzenledikleri yarışma ile yeni nesilde arı ve çevre farkındalığı oluşturmak istediklerini ifade etti. Çevreye verilen zararları gelecekte önleyebilmek adına bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini vurgulayan Kekeçoğlu, yarışmaya bine yakın katılım olduğunu söyleyerek emek veren tüm paydaşlara teşekkür etti.

“Çocukları geleceğe hazırlamak için bu etkinlikler önemli”

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar yaptığı konuşmasına Dünya Arı Günü’nü kutlayarak başladı. Yarışmanın kendileri için çok önemli ve anlamlı olduğunu belirten Rektör Çakar, Düzce Üniversitesi’nin inisiyatif üstlendiği birçok etkinlik ve projeyle çocukları doğa ve arılarla buluşturduğunu söyledi. Çocukları geleceğe hazırlamak için bu etkinliklerin önemi üzerinde duran Prof. Dr. Çakar, yarışmaya katılarak eserlerine ruh ve vücut veren katılımcılara gönülden teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Genç nesillerde bal arısı, çevre ve insan ilişkisi ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen resim yarışmasında, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite kategorilerinde ödüller sahiplerini buldu.

Ödüller sahiplerini buldu

İlkokul kategorisinde “Arıları Koruyalım, Dünyayı Koruyalım” konulu eseri Mustafa Emin Erdoğan’a birincilik ödülü, “Geleceği Aydınlatan Kovan” konulu eseri ile Zeynep Nisan Türkel’e ikincilik ödülü, “Arı Varsa Hayat Var” konulu eseri ise Beren Bilmem’e ise üçüncülük ödülü getirdi.

Ortaokul kategorisinde; “Arının Rengi” başlıklı eseri ile Tuana Torgut birinci olurken, “Hayat Mimarları Arılar” konulu eseri ile Ali Emir Çiğdem ikincilik, “Yaşamın İçinde Arı” başlıklı eseri ile de Ela Serbes üçüncülük derecesi elde etti.

Lise kategorisinde ise “Döngü” isimli eseri ile birincilik ödülünü Ebrar Güreşir kazandı. “Süregelen Mühendisler” isimli eseri ile ikincilik ödülü Sarete Aydeniz’in, “Arı Olmazsa Yaşam da Olmaz” başlıklı eseri ile üçüncülük ödülü de Aslı Safi’nin oldu.

Yarışmanın son kategorisi olan üniversite kategorisinde ise “Ah Şu Dünya” konulu eseri ile Beyza Durhan birinci olurken, “Yaşamın Dansı” konulu eseri ile Büşra Meydan ikincilik, “Yaşamın Kaynağı Arılar” konulu eseri ile de Alperen Gün üçüncülük derecesi elde etti. Ödüller katılımcılar tarafından sahiplerine takdim edildi.