Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığı, Muharrem ayı dolayısıyla Cedidiye Camii önünde aşure dağıttı. Partililer Cuma namazından çıkan cemaate kendi elleriyle aşure ikram etti.


 
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Nezir Merttürk bereketli bir yıl olmasını ve bereketin devam etmesini dilediği konuşmasında, “Aşure ayımızı hayırlı ve mübarek eylesin. Düzce halkımızın da inşallah bereketleneceği bir ay olmasını, bu bereketin yıl boyunca devam etmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.


 
“Şiddetin, kan ve gözyaşının zirve yaptığı bir dönemi yaşıyoruz”

Gündemdeki konulara da değinen Merttürk şöyle konuştu: “Dünyanın maddi ve manevi bir şekilde, burhana düştüğü dönemde şiddetin, kan ve gözyaşının zirve yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Maalesef bu şiddetten basının ve haberlerinde şiddetli bir şekilde buna yansıtılıyor. Dizilerin fragmanı çıkınca şiddet olaylarından dolayı insanın içi burkuluyor ve kendini bir hoş hissediyor. Hemen geçiştirmeye çalışıyor. Haberleri açıyoruz, haberlerde de maalesef şiddet olayları, ölümler, kan, gözyaşı  dünya haberlerine geçince de aynı şekilde savaşın kol gezdiği bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. ''


 
“Sağlık sektöründeki aksamalardan bazı vatandaşlarımızın etkilenmesi bizleri üzmüştür”

Merttürk, Düzce’de sağlıkta baş gösteren sıkıntılara da parmak basarak, bazı branşlarda yaşanan uzman doktor eksikliği konusunda açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili açıklamasında Merttürk, şu ifadelere yer verdi:
“Tabii ki bu olumsuz olayların yaşandığı bir dönemde en çok etkilenen bir organımız var bu da kalptir. Kalbimizin sağlıklı olması, vücudumuzun sağlıklı olması çok önemlidir ve şuandaki Düzce’de maalesef sağlık sektöründeki aksamalardan bazı vatandaşlarımızın etkilenmesi bizleri üzmüştür. Bu konuda yetkililerin bu mağduriyeti bir an önce giderilmesi için gerekli önlemleri almasını özellikle istirham ediyoruz.” 



“Milletvekillerimiz ve yetkililerimiz önlem alıcı girişimlerde bulunmalı”

Eksik personel olduğunu ve bunun çözülmesi gerektiğini vurgulayan Merttürk, şunları kaydetti:
“Eksik personelin olması, nöroloji,  acil hekim ve uzmanının olmayışı, çocuk acil uzmanının da tam cevap verecek düzeyde olmaması bizleri üzmektedir. Bu konu da milletvekillerimizin ve yetkililerimizin önlem alıcı girişimlerde bulunmalarını ve Düzce halkımızın ihtiyaçlarını giderecek çalışmalarda bulunmalarını özellikle istirham ediyoruz. Bölümü olan ama doktoru olmayan nefroloji uzmanı ve çocuk endokrin uzmanı maalesef şuanda bölümleri olup da gerçek doktorun olmadığı bölümlerdir ve şuan Düzce Devlet Hastanesi’nde bu bölümler mevcuttur. Bu konu da maalesef bizim üniversite mezunlarımızın işsiz olduğu bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. Yani üniversite mezunları koordinasyonu kurulursa, yani işsizler koordinasyonu gerçekten ne kadar büyük bir nüfusa sahip olduğunu hep birlikte göreceğiz. Çünkü gerçekten üniversitelerin bu kadar hastanelerimizde doktorlar açığı olmasına rağmen, bu dallarda mezun vermemesi Düzce bölgemizi ve Türkiye’nin en önemli yerlerinden birisi olmasına, konumu güzel bir şehir olmasına rağmen sağlık sektöründeki bu sıkıntıların yaşanması tabii ki Türkiye’mizdeki diğer bölgelerinde sıkıntıları artık dile getirmek bile istemiyorum. Bu konuda yetkililerin önlem alıcı girişimde bulunmasını istiyoruz.”
 

Haber: S.AYDINLI