AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımlayarak Düzce’deki basın emekçilerinin gününü kullandı.

Basının demokratik önemine dikkat çeken Keşir, “Ülkemizde demokrasinin güçlenmesi, çok sesliliğin gelişmesi ve kamuoyunun serbestçe oluşmasında yerel basın vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Bilginin yayılma hızının baş döndürücü şekilde arttığı günümüzde, doğru ve objektif habercilik anlayışı da daha değerli hale gelmiştir. Kısıtlı imkânlarla yöresine hizmet vermeye çalışan yerel basın, demokratik sistemin tabana yayılmasının en etkili aracı durumundadır. Sürekli halkın içerisinde ve halkla beraber olan mahalli basın, yerel taleplerin merkeze duyurulması konusunda da özel bir yere sahiptir.” ifadelerini kullandı.

Düzce basınının vatandaşın sorunlarını gündeme getirerek çözüm sürecine katkı sunduğunu belirten Keşir, “Düzce’mizde yayın hayatına devam eden basın-yayın organlarımız, ilimizin kalkınması, vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesi ve çözülmesi ile gerçeğe ulaşılması için salgın şartlarında da fedakârca çalışmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Düzce’de faaliyet gösteren basın-yayın organlarımızın tüm mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Eski bir meslektaşınız olarak çalışmalarınızda başarılar temenni ediyor, selamlarımı iletiyorum.” ifadeleriyle gazetecilerin gününü kutladı.