İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı AFAD 2021 Yılı İl Müdürleri Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı Kızılcahamam'da gerçekleştiriliyor. Toplantı;  valileri, kaymakamları, AFAD Daire Başkanlarını, 81 AFAD İl Müdürü'nü ve farklı bakanlıklardan yetkilileri deneyim ve bilgi paylaşımı için bir araya getiriyor.

AFAD 2021 Yılı İl Müdürleri Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında bir konuşma yapan AFAD Başkanı Vali Yunus SEZER, afet öncesi ve sonrasında kullanılmak üzere hazırladıkları yapay zekâ kullanımına ve izleme sistemlerine dikkat çekti.

‘Ekipler kuruldu, eğitimler veriliyor’

12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nde yerle bir olan ve ülkenin en aktif fay hatlarının üzerinde bulunan Düzce’nin de aralarında olduğu 4 ilde yerel destek ekibi kurma çalışmalarına başladıklarını kaydeden Sezer, “Afet sonrası yerel müdahale kapasitesinin arttırılması amacıyla yerel destek ekipleri kurma çalışması başlattık. İlk etapta pilot il olarak Düzce, Çankırı, Kocaeli ve Konya illerinde yerel destek ekiplerinin kurulmasına ve eğitim çalışmalarına başladık. Son afetlerde ihtiyaç duyulan araç ve iş makinelerinin alımı için çalışıyoruz. Afetlerde görev alabilecek STK ve gönüllü akreditasyon kriterlerini, beslenme, ayni bağış ve depo yönetimi ile psikososyal destek alanlarında belirlemede ciddi yol aldık.” dedi.

Süleyman Soylu, 12 Kasım’da Düzce’de

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 12 Kasım Düzce Depremi’nin yıl dönümünde Düzce’ye gelerek anma etkinliklerine katılacağını açıklamıştı. Bakan Soylu, afetlerle mücadelede önemli bir temeli oluşturacak olan AFAD mobil uygulamasını da Düzce’den başlatacak.

(AA / Öncü Haber Merkezi)