Düzce'de sayıları giderek artan Suriyeliler'i artık her yerde görmeye alışık olan Düzceliler, ilginç manzaraları görüntüleyerek haber merkezimize göndermeye devam ediyor. 

Düzce merkeze bağlı Darıcı Mahallesi'nde bulunan Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin etrafını şu günlerde Suriyeliler mesken tuttu. 

Terminalin çevresindeki yeşillik alanlara yatan çok sayıda Suriyeli göçmeni cep telefonu kamerasıyla kaydederek, Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)'na gönderen bir vatandaş, video ve fotoğraflara, "Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali ve yerlere yatan Suriyeliler" notunu düştü.

Vatandaş kamerasına yansıyan görüntülerde, eşyalarını çam ağaçlarının üzerine atan ve yeşilliklere uzanarak uyuyan göçmenleri görenler şaşkınlıklarını gizlemeyemedi.

Öte yandan Mülteciler Derneği verilerine göre; Türkiye’deki kayıtlı Suriyeli sayısı 10 Ekim 2019 tarihi itibarıyla bir önceki aya göre 8 bin 529 kişi artarak toplam 3 milyon 674 bin 588 kişi oldu. Bu kişilerin 1 milyon 991 bin 638’i erkeklerden, 1 milyon 682 bin 950’si ise kadınlardan oluşuyor.