Düzce 1. Amatör Lig’de play off mücadelesi veren Çiftlik Gençlik Spor Kulübü, 24 Nisan günü Şıralık Stadyumu’nda oynadığı maçta 2-0 öne geçti. Ardından gördüğü 2 kırmızı kartla 9 kişi kalan ve maç sonu 2-2’lik skorla 1 puan alan kulübün yönetimi hakemin yönetimine ateş püskürdü.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda maça ait görüntüler de paylaşılarak, “90 dakika boyunca üstünlük kurduğumuz maçın seyri aleyhimize çalınan/çalınmayan düdüklerle rakibimiz lehine döndürülmeye çalışılmış, 9 kişi kalan ve (2-0) önde olan takımımız, hakemin de gayretleriyle (2-2) beraberlikle sahadan ayrılmıştır’’ denildi.

Sarı-Siyahlı ekip, müsabaka esnasında çekilen görüntüyü de paylaşarak “Hak mı reva mı?’’ başlıklı şu açıklamayı yaptı: “Kulübü’nden maç sonrasında yaptığı röportajda şu sözler yer aldı; “Skandal… Skandal… Skandal… Takımımız, 24.04.2022 tarihinde Şıralı Spor Kompleksi’nde Dedeler spor ile oynadığı müsabakadan 2-2 beraberlikle ayrılmış fakat maça atanan hakemin 90 dakika boyunca art niyetli düdüklerine maruz kalmıştır.

‘Hakem göz göre göre oyunu devam ettirdi’

Görüntülerde; rakip oyuncunun kalemize hücum ettiği sırada savunma yapan futbolcumuzun ayağına bastığı açık açık ortada iken, olay anında hakemin pozisyonun sadece birkaç metre uzağında olduğunu, yapılan müdahaleyi gördüğünü fakat göz göre göre oyunu devam ettirdiğini gözlemliyor ve pozisyon devamında ise kalemizde gol görüyoruz! 90 dakika boyunca üstünlük sağladığımız maçın seyri aleyhimizde iken çalınan/çalınmayan düdükler ile rakibimizin lehine döndürülmeye çalışılmıştır. 9 kişi kalan ve (2-0) önde olan takımımız, hakemin de gayretleriyle (2-2) beraberlikle sahadan ayrılmıştır.

‘Yeşil saha sizin çöplüğünüz değildir!’

Kameralar yok diye bilinçli olarak oyuncularımızı kışkırtan, emeklerimizi hiçe sayıp renklerimize kin güden, kişisel egolarıyla oyuncularımızı ezmeye çalışan hakemleri yeşil sahada görmek istemiyoruz!  (Mesleğine saygı gösteren hakemlerimiz dışında) Yeşil saha sizin çöplüğünüz değildir! Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çıktığımız bu yolda sezon boyunca maddi ve manevi büyük zorluklarla mücadele eden kulübümüzü defalarca kez yeşil sahada doğrayıp emeklerini çalan hakemlere karşı hep sabırlı olduk. Ama bariz art niyetin uygulandığını görüyor, susmuyoruz! Kulübümüze karşı emek hırsızlığı yapan hakemlerin spor camiasından silinmesi adına her türlü girişimi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın! Ayrıca; kapalı kapılar ardında dönen kulis ve lobiler ile sezonu tamamlayabileceğini düşünen/planlayan kişilere de bunun en iyisini yapmaktan çekinmeyeceğiz ve bütün bunlara sebep olanlara rahat nefes aldırmayacağız! Artık kameralar kayıtta olacak!”

Eleştiri yağmuru

Öte yandan müsabakanın ardından taraftarlar, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Düzce Şubesi’nin sosyal medya hesaplarını topa tutarak tepki gösterdi. Tepkinin ardından sosyal medya hesaplarında gönderiler yorumlara kapatıldı.