Düzce Belediyesi İtfaiyesi Ege ve Akdeniz bölgesinde meydana gelen yangın felaketlerinde gösterdiği desteği bu kez Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketi için sergiliyor.

İtfaiye ekipleri Sinop, Bartın, Kastamonu, Samsun ve Karabük illerinde yoğun yağışların etkili olduğu ve sel felaketinin yaşandığı bölgelerde yürütülen arama-kurtarma çalışmalarına desteklerini sürdürüyor.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün talimatıyla, geçtiğimiz günlerde İtfaiye Müdürlüğünden 1 araç, 1 bot, 5 kişilik uzman personel, Fen İşleri Müdürlüğünden 1 JCB, 1 kamyon ve 1 çekicinin afet bölgesine sevk edilmişti.

Arama Kurtarma ekibi, Kastamonu Bozkurt ilçesinde bir yandan selin yıktığı binalarla mücadele ederken bir yandan da vatandaşları kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Su altı timinin de hazır bulunduğu bölgede ekipler, sel afetinden dolayı mağdur olan vatandaşları kurtardıktan sonra güvenli alanlara taşıyor. Yıkım büyük olduğu bölgede çalışmalar devam ederken Başkan Özlü bölgeye 1 arazöz, 1 vidanjör ve 1 pikap ile 5 personel daha sevk etti.

“SIKINTILI GÜNLERİ HEP BİRLİKTE VE EN KISA SÜREDE ATLATACAĞIZ”

Düzce Belediyesi olarak ülkemizin içinden geçtiği sıkıntılı süreçte tüm imkanlarıyla devletin ve milletin yanında olduklarını dile getiren Başkan Dr. Faruk Özlü, “Ülkemizin güney kesimlerinde orman yangınlarıyla mücadele ederken kuzey kesimlerimizde sel felaketleriyle mücadele ediliyor. Devletimiz, her zamanki gibi gereken müdahaleleri ve düzenlemeleri hızlı şekilde yerine getiriyor. Yerel yönetimler olarak üzerimize düşen ne ise yerine getirmek için çaba gösteriyoruz. Kastamonu’ya bağlı Bozkurt ilçesi sel felaketinden en çok etkilenen bölgelerin başında geliyor. Düzce Belediyesi olarak geçtiğimiz günlerde arama-kurtarma çalışmalarına destek vermek için ekiplerimizi sevk etmiştik. Bugün ise takviye olarak arazöz ve vidanjör araçlarımız da yola çıktı. Bizi biz yapan böyle zamanlarda göstermiş olduğumuz birliktelik ruhudur. Düzce, Kastamonu, Sinop, Bartın, Karabük ve Samsunlu kardeşlerinin yanındadır. Bu sıkıntılı günleri inşallah hep birlikte ve en kısa sürede atlatacağız. Selden ötürü yaşamlarını yitiren kardeşlerimize yüce Allah’tan rahmet, canla başla çalışmalarını sürdüren bölgedeki tüm ekiplere kolaylıklar dilerim” dedi.