Düzce merkeze bağlı Bahçeşehir 8. Bölgesi ES-3 Blok önünde bulunan ağaçlar, bazı bina maliklerinin verdikleri dilekçe ile Düzce Belediyesi iştiraki Bahçeşehir A.Ş. tarafından, yerlerine toprak dokusuna uygun ağaçların dikilmesi için kesildi. Ağaçların kesilmesi ile birlikte bina sakinlerinden Nuray Hüner ve Nesrin Güner isimli iki kardeş, diğer bina sakinleri ile tartıştı.

“Birkaç kişi karar aldı diye bu ağaçlar kesildi”

Konu ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuşan Nuray Hüner, kesilen ağaçları kendilerinin diktiklerini belirterek, “Bu sitede bulunan dairenin sahiplerinde birisiyim.

Yıllar önce biz burayı belediyenin teşviğiyle burayı toprak doldurup bahçe haline getirip çukur kalan yerlerine ise ağaç ektik. Dokuz yol kavşağı olan burada egzoz gazını kesmek için çam ağaçları diktik.  17-18 yıldan beri ağaçlarımızı bir evlat gibi yetiştirdik.  Bu yetişen ağaçlarımızın apartmanın ufkuna hiçbir şekilde engeli yok. Ağaçlar çukurda zaten boyları aşağıda kalıyor. Sadece bizim amacımız, egzoz gazını ve tozu kesmek hemze temiz hava elde etmek istiyorduk.

Biz bunu belediyenin teşvikiyle diktik.  Biz iki yıldır burada bulunan birkaç kişinin ağaç düşmanlığından dolayı ağaç nöbeti bekliyoruz. Düzce’ye 2-3 saat işlerimizi halletmek için indik, arkamızdan Bahçeşehir AŞ’ye kestirmişler. Bunlar çam ağaçları. Birkaç kişi ortak karar aldı diye yetişen ağaçlar kesilir mi? kanunsuz emir yerine getirilir mi? Bu FETÖ ’nün halkın uçaklarını silahlarını alıp halkın üzerine ateş etmesinden bu durumun hiç farkı yok. Kanunsuz emir yerine getirilmiştir. Evet, bununla ilgili sonuna kadar hakkımızı arayacağız.” diye konuştu.

“Bu ağaçları biz büyüttük”

Nesrin Hüner isimli yaşlı kadın ise ayda 300 TL vererek ağaçları kendisinin büyüttüğünü söyledi. Hüner, “Cebimden para harcadım bunları büyütürken, kimseden beş kuruş para istemedim. Burası çöplüktü, 5-6 kamyon toprak getirttim doldurttum. Ekolojik dengeyi sağlasın diye burayı bahçe yaptım. Buraya arılar bile gelmiyordu. Egzoz kokusundan oturamıyorduk, cam bile açamıyorduk evimizde. Ağaçlarımızı büyüttük, nefes aldık, camlarımızı açtık ama şimdi burada benim ağaçlarımı kestiler. Ben bunlardan şikayetçiyim, kanuni işlem neyse yapılsın, ne gerekiyorsa yapacağım. Bu ağaç düşmanları cezaları neyse çekecek.” şeklinde konuştu.

“Burası bakımsızdı, biz buranın temizlenmesini istedik”

Bakımsız olduğu için ağaçların kesilmesi ile ilgili dilekçe verdiklerini ifade eden Kadir Kayıtmaz isimli bina sakini, “Ben bu apartmanda beş yıldan beri oturuyorum. Biz burada apartman sakinleri olarak buranın temizlenmesini istedik. Çünkü burada kediler, fareler, köpekler her şey vardı. Biz buralar temizlensin diye hepimiz imza topladık bak ne güzel tertemiz oldu. Hepimiz istiyorduk zaten diğer 2 apartman sakini de istiyordu. Belediyeyi çağırdık, belediye geldi ondan sonra imardan geldiler.

Orman İşletmeden bile geldiler geçen günlerde. Baktılar, burası temizlenecek dediler ve temizlediler. Olay bundan ibaret. Ağaçları kesmediler ki, budadılar, temizlediler ne güzel oldu ya. Bu apartmanda 12 daire var, buranın temizlenmesi için ise zaten 11 tanesinin imzası var. Hepimiz imza verdik ama bu iki ablayla baş edemiyoruz. Hepimize beddua edip duruyorlar. Kendimiz de yapmadık, belediyeyi çağırdık temizlediler.” açıklamalarında bulundu.

“Ağaçları bina sakinlerinin şikayeti üzerine kestik”

Konu ile ilgili Öncü Haber Merkezi’ne konuşan Bahçeşehir A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Yıldız ise, kendilerine yapılan şikayet üzerine ağaçların kesildiğini ve yerlerine bina sakinlerinin uygun gördüğü ağaç türlerinin dikileceğini kaydederek, şunları söyledi:

“Bahçeşehir Bölgesi 71 Ada ES1 Blok ortak alanında Bahçeşehir Bölgemizin peyzaj planlarına ve ağaç sağlığına uygun olmayan ağaç ekildiği şikayeti tarafımıza, zabıta müdürlüğüne ve emniyet teşkilatına iletilmiştir. İlgili şikayet daha önce binada oturan diğer kat malikler tarafından yapılmış olup, şikayete konu yerde ilgili ekimlerle ilgili adli vakaya dönüşen saldırma ve yaralama olayları cereyan etmiştir. Peyzaj mimarımız tarafından ekimleri yapan malikine uygun olmayan dikimler ısrarla anlatılmış ve uygunsuz ağaç ekimleri emniyet, zabıta ve personellerimiz ile sökülmüştür. Kat mülkiyeti kanunu gereği ortak alanlar tüm kat maliklerinin ortak alanlarıdır, bu alanlarda ortak karar olmaksızın yeni bir imalat yapılması hukuka aykırıdır Maddesine dayanarak Diğer kat maliklerinin de huzurunu ve mevcut haklarını korumak adına tarafımızca gerekli çalışma yapılmıştır.”

HABER: Savaş ARI