Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile ortaklığında ‘Sağlık Tesislerinde Temizlik Faaliyetlerinin İzlenebilirliğinin Değerlendirilmesi’ projesi geçtiğimiz şubat ayında hayata geçirildi.

QR kodla temizlik hizmetlerinin takibi sağlandı

Projeyle, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin hijyen denetiminin anında tespit edilebilmesi için, tuvaletler başta olmak üzere belirli noktalara QR kodları yerleştirildi. Hasta ve hasta yakınlarını bu sayede telefonlarına QR kodu okutarak karşılaştıkları olumsuzlukları anında temizlik personeline iletme imkânı bulurken, gerekli müdahalelerle hastanenin temizlik faaliyetlerinin takibi hızlı bir şekilde sağlanmış oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan ödül

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’nün ‘Sağlık Tesislerinde Temizlik Faaliyetlerinin İzlenebilirliği Projesi’, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 2021 yılı Verimlilik Proje Ödülleri’nde kamu kategorisi 3.’lük ödülüne layık görüldü.

Ödülü Bakan Varank verdi

Kocaeli Bilişim Vadisi’nde düzenlenen programa Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz,  Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Elif Yılmaz ile müdürlük ve Düzce Atatürk Devlet Hastanesi yetkilileri katıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz, ödülü Bakan Varank’ın elinden aldı.

Yılmaz: Emeği geçenlere teşekkür ederim

Ödül töreninin ardından Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Şubat ayında projeyi hayata geçirmiş ve başarı elde etmiştik. Bugün de Sanayi Teknoloji Bakanlığı tarafından ödüle layık görülerek ödülümüzü Sayın Bakanımız Mustafa Varank’ın elinden aldık. Ödülden ziyade böyle bir organizasyonda Düzce’yi temsil etmek ve kentimizin adını duyurmak bizim için önemliydi. Başta Bakanlarımız Sayın Mustafa Varank ve Sayın Fahrettin Koca olmak üzere başarıda emeği olan tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN