Düzce Belediye Meclisi Temmuz Ayı 2. Birleşimi Başkan Vekili Mesut Sancaklı başkanlığında yapıldı. Belediye meclis salonundaki toplantıya Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli ve Celal Kasapoğlu ile birim müdürleri de katılım sağladı.



Toplantının ikinci gündem maddesi olan önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen Sosyal Yardım ve Hizmet Yönetmeliği tartışma konusu oldu.

Yönetmelikte yer alan Suriyeliler'e yardım kısmına sıcak bakmayan  İYİ Parti'li meclis üyesi Ender Çakar, sığınmacıların zaten valilik ve göç idaresinden gerekli yardımları aldığını savundu. Bu nedenle belediye tarafından ayrı bir bütçe ayrılmaması gerektiği dile getirdi.

Bunun üzerine söz alan AK Partili Meclis Üyesi Bayram Ali Kubilay şunları söyledi:

“Yoksullara, kimsesizlere, yardıma muhtaç kim olursa olsun yardım yapılması gerekiyor. Kimseyi ayıramayız. Ayrıca maddede değişmesi gereken konular olduğu konusunda hem fikiriz.” ‘Belediye bir hayır kurumu değildir’



"Belediye bir hayır kurumu değildir"

Kubilay’ın konuşmasının ardından söz alan  İYİ Parti'li meclis üyesi Ender Çakar ise şunları söyledi:

"Bizlerde herkese yardım edilmesi gerektiğini savunuyoruz. Fakat belediye bir hayır kurumu değildir. Biz zaten devlete borcu olan bir belediyeyiz. İhtiyacı olan herkese ulaşalım. Fakat Suriyeliler konusunu meclise taşımayalım.”

Konuşmaların ardından söz konusu maddenin komisyona havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Düzce'de bir ilk olacak

Mecliste tartışma konusu olan bir diğe madde ise bisiklet yollarının imar planının işlenmesi oldu.

Devlet teşviğiyle Düzce’de ilk defa hayata geçirilecek olan bisiklet yolları maddesi önceki toplantılarda imar komisyonuna havale edilmişti. Meclis üyeleri bu konuyu detaylı olarak işlenmesi ve oluşabilecek kazalara ve can kayıplarına karşı temkinli olunması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Bisiklet yolunun geçeceği kavşak noktalarındaki çalışmaların detaylandırılması istendi. İleride meydana gelebilecek kazalara karşı dikkatli ve titiz bir şekilde çalışılması gerektiği de dillendirildi.



"Uygun görülmezse kaldırılacak"

Konuyla ilgili söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Çelikağ, ‘Biz bu projeyi zaten bakanlığı yolluyoruz. Zaten onlar onaylarsa hayata geçiyor. Uygun görülmezse kaldırılacak’ dedi. 

Tartışılan gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Haber: H. DURNA