Salyangoz toplama mevsiminin gelmesiyle birlikte her yıl olduğu gibi bu yılda Düzce’ye farklı illerden gruplar halinde gelen kişiler Düzce Merkeze bağlı Akınlar Mahallesi’nde çadırlarını kurdular.

Bölgede yaşayan vatandaşlar il dışından gelerek çadır kuran kişilerin çok kalabalık olduğunu, salgın tedbir ve kısıtlamalarına uymadığını üstüne üstlük gece saatlerinde bahçelerine girerek hırsızlık yaptıklarını savundu.

İşçilerin davranışlarından rahatsız olan bölge halkı şikayetlerini 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na iletti. Durumu daha önce Düzce’deki yetkili kurumlarla CİMER’e bildirdiklerini belirten bölge sakinleri şikayetleri hakkında bir geri dönüş alamadıklarını iddia etti.

Eski Çöplük mevkiinde yaklaşık 50-60 çadır kurarak, salyangoz toplama adı altında bu kişilerin farklı emelleri olduğunu iddia eden bölge halkı geceleri rahat uyuyamadıklarını iddia ettiler.

Öte yandan yetkili mercilerden alınan bilgiye göre bu bölgeye gelerek salyangoz toplayan 55 vatandaşın 5 yıl süreyle gerekli ruhsatlarının olduğu ve salyangoz toplamalarının herhangi bir sıkıntıya yol açmayacağını belirtildi. Fakat burada bulunan topluluğun 55 kişiden fazla olmaması gerektiğini belirten yetkililer, Jandarma Ekipleriyle kimlik ve ruhsat denetimi yapacaklarını ifade etti.

Haber: M. KİLELİ