Düzce’de turizmin rotası Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı, görsel güzelliği ile gidenleri büyülüyor.

Her yıl şehir dışı ve şehir içinden binlerce doğaseveri ağırlayan Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı’nda Düzce Valiliği ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürüyüş yolu, mola noktaları ve seyir terasları yapılması için çalışma başlatılmıştı.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından yürüyüş yolu ve seyir terasları doğaseverlerin hizmetine açılırken, kalan diğer kısımlarında 2022 yılı içerisinde tamamlanacağı bildirildi.

Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada;  “Dere yatağındaki su 50 (elli) metre yükseklikten dökülmektedir. 2. Şelaleye yürüyüş yolu Düzce Valiliği ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü destekleri ile 2021 yılı içerisinde tamamlanmış olup doğaseverlerin hizmetine sunulmuştur. Şelale yolu yaklaşık 700 metreden oluşmakta olup 2021 yılında 285 metrelik kısmının yolu tamamlanmıştır. Yol güzergâhında seyir terasları ve mola noktaları oluşturulmuştur. Diğer kısımlarda ise 2022 yılında çalışmalara devam edilecektir. Tüm halkımızı ve doğaseverleri yürüyüş yolu yapılan 2. şelalemizi görmeye davet ediyoruz” denildi.

HABER: Savaş ARI