İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Düzce Şubesi, Şehadet Ayı etkinlikleri kapsamında Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür merkezi'nde bir program organize etti.

5 Mart 2022 Cumartesi düzenlenen ve Düzceliler’in yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Hafız Yusuf Talha Afacan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti iler başladı.

Ardından sahneye çıkan Düzce İHH Başkanı Onur Okşit, katılımcıları selamladı. Program şehitler hakkında sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Program konuşmacı olarak katılan Yenişafak Gazetesi Yazarı Yusuf Kaplan, “İHH, mazlumların yardımına koşuyor. İHH, Müslümanlar olarak bu ülkede 25 yılda yaptığımız en güzel şeydir” diyerek sözlerine başladı.

Osmanlı'dan günümüze Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık mücadelesini anlatan Kaplan, gençliğin öneminden, günümüz gençliğinden ve gençlere yol göstermenin yollarından bahsetti.

Kaplan, "Türkiye Türkiye'den daha büyük bir ülkedir, Türkiye bir çınardır. Eğitim sistemimiz; ahlak, ideal, ruh, tevazu ve özgüven ilkelerini gençlere vermelidir, gençliği ihmal ederseniz geleceği imha edersiniz." diye ekledi.

Konuşmasının ardından Başkan Onur Okşit Yusuf Kaplan'a teşekkür ederek hediye takdim etti. Ayrıca Şehadet Gecesi programının ardından Yusuf Kaplan, program öncesi ve sonrasında Düzce ve çevre illerden gelen Medeniyet Tasavvuru Okulu öğrencileriyle de toplantı gerçekleştirdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN