Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle yaklaşık 1.5 yıldır uzaktan eğitimle yürütülen eğitim-öğretimde 6 Eylül itibariyle tam zamanlı yüz yüze eğitim başladı. Yüz yüze eğitime salgının ölümcül etkisini sürdürdüğü bir ortamda geçilmesi nedeniyle de okullarda ve servis araçlarında sıkı tedbirler devreye sokuldu.

Düzce’de veliler bazı okullarda tedbirlerin yetersiz oluşundan dert yanarken bir başka sorun da toplu taşıma araçlarında gün yüzüne çıktı. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde okul güzergâhlarındaki Düzce Ulaşım A.Ş.’ye ait otobüslerin dolu olması nedeniyle duraklarda yoğunluk oluşmaya başladı.

Vatandaşlar dakikalarca otobüs beklemek zorunda kaldıklarını belirterek 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na ulaştı. Otobüslerin tamamen doldurulması için hareket saatinin geciktirilmesi ise vatandaşları çileden çıkarttı.

Bir vatandaş, “Okul çıkışı her gün otobüsler böyle. Üstelik otobüsü tamamen doldurmak için durakta yarım saat bekletiliyoruz.” diyerek durumdan isyan etti. Görüntülerde Düzce’nin yeni tip koronavirüs salgınında en karanlık günlerini yaşamasına rağmen otobüslerin tıka basa dolu olduğu ve sosyal mesafe kurallarının hiçe sayıldığı görülüyor.

Düzce Belediyesi’nin otobüs kullanımın yoğun olduğu saatlerde ‘Uğur Böceği’ olarak tabir edilen ve geçen yıl devreye alınan küçük otobüsler yerine büyük otobüsleri devreye sokması da soruna çözüm olmadı. Vatandaşlar ve özellikle de çocukları otobüs ile okula giden veliler otobüslerin salgın tedbirlerine göre sık sefer yaparak yoğunluğun ve uzun bekleme sürelerinin önüne geçilmesini istiyor.

Gözler şimdi sorunun çözümüne yönelik atılacak adımları atacak olan Düzce Belediyesi ve Düzce Ulaşım A.Ş. yönetiminde…

HABER: Mehmet GÜNESEN