Düzce Belediyesi, bir süre önce Aziziye Mahallesi’nde bulunan Perşembe Pazarı Kavşağı’nı ve Olimpiyat Kavşağı’ndan Düzce Merkez’e giden yan yolu trafiğe kapatmıştı. Bu duruma tepki gösteren çevre sakinleri, “Düzce Belediyesi bu kavşağı ve yan yolu kapatarak ne yapmayı amaçlıyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.

“Yolu vatandaşa satmışlar”

Özellikle pazaryeri kavşağının kapanması nedeniyle Olimpiyat Kavşağı’nda trafiğin sıkıştığını belirten çevre sakinlerinden İsmail Meydan, “Düzce Belediyesi, bu kavşağı ve bu yolu birisine peşkeş etti. Bu yol öğrendiğimiz kadarıyla bir şahsa satılmış. Belediye ekipleri bir süre önce başlattıkları çalışmada, pazaryerine dönen kavşağı kapatarak 200 metre ileriye çıkmaz bir sokağa kavşak yaptı. Böyle bir durum Türkiye’nin 81 vilayetinde yaşanmamıştır. Burada binlerce kişi mağdur edildi. Pazaryerine aracıyla dönmek isteyen vatandaşın Olimpiyat Kavşağı’na dönmesi gerekiyor. Bu da Olimpiyat Kavşağı’nın yükünü çoğaltıyor. İlleriki zamanlarda Olimpiyat Kavşağı’nda çok kazalar olur diye tahmin ediyorum. Belediye Başkanı Faruk Özlü, bu kavşağı kapatmakla ne yapmayı amaçlıyor. Burada binlerce aile ve esnaflar mağdur edildi. Bu kavşağın yeniden açılması için şu ana kadar 700 imza topladık. İmza kampanyamız devam ediyor ve imza atmak isteyen daha yüzlerce insanımız var burada.” dedi.

“Belediye Başkanı gelsin buradaki rezaleti bir görsün”

Süleyman Yiğit isimli başka bir vatandaş da, pazaryeri kavşağının kapatılması ile birlikte vatandaşların büyük bir sıkıntı içerisine girdiğini kaydederek, “Bizler bu mahallede yaşıyoruz. Hepimiz bu mahallenin insanıyız. Düzce Belediyesi pazaryeri kavşağını bu insanlara eziyet oldun diye mi kapattı. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü gelsin, bu insanları çilesini bir görsün. Seçim zamanı buraya gelerek herkesi kucaklıyordu. Biz kendisini yine buraya davet ediyoruz. Bu halka yazıktır, günahtır.” diye konuştu.