Düzce’ de 52 yıllık geçmişe sahip Konak Düğün Salonu bölgenin en eski düğün salonu olma ünvanını elinde tutuyordu. İşletme sahibi Zekeriya Korkmaz, “52 yıl önce bölge köyken yapılan Konak Düğün Salonu’nun, artık mahalle arasında kalması ve mahalle sakinlerinin düğün zamanlarında ortaya çıkan ses ve araç park yoğunluğu nedeniyle duyduğu rahatsızlıkların yanında, yapının da miadını doldurduğunu göz önünde bulundurarak, yıkılması ve çevreye daha güzel bir hizmet vermesi için yeniden dizayn edilmesini düşündük.” Şeklinde konuştu.

Korkmaz Öncü Haber mikrofonlarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Düğün salonunun mahalle arasında kalması ve komşularımızın rahatsız olması, araç park sorunları yaşatıyordu. Bu bina da miadını doldurmuştu. Buranın yıkılmasını sayın belediye başkanımızla görüşerek, biz istedik. Buranın yıkılarak millet bahçesi ve kütüphane olması düşünülüyor. Bu konuda biz de gereğini Düzce açısından güzel bir şey olacak diye kabul ediyoruz. Burayı en kısa zamanda boşaltacağız. Hatta boşaltmaya başladık. Düzce kamuoyunda, bu konu ile alakalı olarak birçok değerlendirmeler yapılabilir. Burada tarih yatıyor. Uzun Mustafa Mahallesi eskiden köydü, mahalle oldu, burada herkesin bir anısı var. O anıları tekrar yaşatmak düşüncesiyle güzel şeyler olacak diye düşünüyoruz. Konak Düğün Salonu’nun olduğu, meslek yüksek okulunun olduğu, Avni Akyol İlköğretim Okulu’nun olduğu, Uzun Mustafa ilk Öğretim Okulu’nun olduğu yer ve Meteoroloji Müdürlüğü’nün bulunduğu yer, Uzun Mustafa’nın tapulu yeriydi. Top sahasının arkası bizim köyün tapulu malıydı. O zamanki muhtarlarımız Türkiye’de ilk kez meslek yüksek okulunu köy yerinde açılmış oldu. Zaten bu bina çürümüştü, yıkımı için Belediye’ye biz teklif ettik, birinci kat yıllarca karın, kışın altında kaldı. Sonra yap işlet-modeliyle üst katı biz çıktık. Alt kattı düğünlere veriyorduk, sıkıntı oluyordu. Mahalle arasında kaldığımız için çevreye rahatsızlık vermeye başlamıştık. Araç park sorunları oluyordu. Parkın yeşil alanı kalacak, proje çalışmaları var. İnşallah daha güzel şeyler olur diye bakıyoruz. Her şey miadını dolduruyor. Herkesin miadı doluyor, görüyorsunuz. Güzel bir tesis yapılacağına inanıyorum. Belediye başkanıyla defalara oturduk konuştuk. Biz de istiyoruz, artık mahalle aralarında düğün salonları kalmadı. Komşularımız rahatsız olmasın, güzel park yapılsın. Burada bir tarih yatıyor aslında. Türkiye’de ender görülen yerlerden bir tanesi Uzun Mustafa, biz Uzun Mustafa halkı olarak devlete karşı gereğini yaptık. Biz artık devletten başka şeyler bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Uzun Mustafa Mahalle halkından Kamil Bilir ise; “Uzun Mustafa önceden köydü. Çok eski bir yer olduğu için Konak Gazinosu bu bölgenin sembollerindendir. Nedenini bilemiyorum ama belediye burayı yıkacakmış. Ben yıkılmasına karşıyım. Böyle güzel bir binanın yıkılmasını istemiyorum.” şeklinde konuştu.
Mahalle sakinlerinden Buket Kapoğlu, “Burada bir değer var. Bildim bileli, Konak Düğün Salonu burada var. Buranın hikayesi eskilere dayalı, ama eminim ki telafi edip buraya daha iyi bir bina yapıp çevreye faydalı bir yer olacaksa yıkılsın tabi ki de.” şeklinde konuştu.

HABER : Ç. RESULOĞLU