Düzcespor, Adıyamanspor maçına 4-2-3-1 sistemi ile çıktı. Adıyamanspor’da aynı düzen ile sahada yer aldı. Düzcespor’da oyun kurucusu Bulut olurken Adıyamanspor’da ise 3 numaralı formasıyla Sefa Aksoy oyun kurucu pozisyonunda yer aldı. Düzcespor ve Adıyamanspor savunmasının ceza sahası çizgisinin 3 metre ilerisinde oyunu kurması sebebiyle her iki takım oyuncuları 2. bölgede geniş alanlarda oynadı. Düzcespor savunması ilk 15 dakikadan sonra biraz ileri çıkınca bazı pozisyonlar değerlendiremeyip gole çeviremedi. Düzcespor oyuncuları top rakibe geçtiğinde ileride pres yapmayınca rakibe geriden pas yapma imkanı verdi ve ne zaman ileride adam paylaşımı yapıldığında rakip geride pas yapamadı. Ama genellikle rakibe pas yapma ve oyun kurma şansı tanıdık.

Durumu böyle olunca rakip bizden daha fazla pas yaptı.  Bunun nedenini ileri uçta oynayan Ömer Faruk olarak gösterebiliriz. Ömer Faruk, Adıyaman maçında çok durağan oynadı ve sağa sola pres yapmadı. Ömer Faruk bulunduğu konumda sabit oynayınca rakip savunma rahat şekilde pas yaparak çıktı. Lige iyi başlangıç yapan Ömer Faruk, fazla etkili olamayınca oyunumuz bu durumdan fazlasıyla etkilendi. Düzcespor’un önceki maçlarında top her defasından takımımızda daha fazla olurken bu maçta topun Adıyamanspor’da olduğu dönemlerde rakibe kaymaların yapılmadığı gibi rakibin dar alana sıkışmadığını gördük ve bunun nedeni olarakta alışılmış bir düzende oynanan futbol yatmakta. Düzcespor’un böyle maçlarda zaman zaman kendi düzeninden çıkıp rakibin nasıl oynadığını çözmesi gerekiyor. Maçın geneline baktığımızda rakibin iki, Düzcespor’un ise 4 net pozisyonu var. Verilmeyen bir penaltı, verilmeyen bir gol ise Düzcespor’un iki puan kaybına neden oldu. Düzcespor kaybettiği puanı telafi edecek düzeyde bir takım olduğu için moralleri bozmamak gerekiyor.

Düzcespor’un kenardan alacağı ve oyunu etkileyen oyuncusu bir tek Barış bulunuyor. Barış’a daha fazla dakika vermeliyiz diye düşünüyorum. Maçın hakemine gelince bütün taktir haklarını ve yardımcı hakemlerin facia olduğunu söyleyebilirim. Maçın hakemi Urfa bölgesinden ve Adıyaman iline bulunan mesafe ise 110 kilometre. Bunları takip ve itiraz etmekte yarar var. Düzcespor’un son transferi Mutlu Güler için Bolu’daki arkadaşlarıma sorduğumda çok yetenekli oyuncu olduğunu ve her iki kenarda oynabilme özelliğine sahip olduğunu söylediler. Son olarak Düzcespor yönetim kurulu ve teknik ekibinin mutlaka rakiplerimizin oynadığı maçları analiz ettirmesi gerekiyor. Uygulanacak bu analizlerin bize çok faydası olur düşüncesindeyim.