Temsilcimiz Düzcespor son oynadığı Muğlaspor maçının ardından alınan galibiyet ile Kozanspor maçının önemini daha fazla arttırdı. Düzcespor bu maçta kötü bir oyun sergilemesine rağmen aldığı üç puan ile tünelin ucu gözüktü.

Düzcespor, Kozanspor karşısında her zamanki oyun sistemi olan 4-2-3-1 sisteminden Muğlaspor maçında da başladığı ve Kozanspor maçında devam ettiği 4-1-4-1 sistemiyle oyuna başladı. Düzcespor, Kozanspor karşısına kalede Furkan, savunmada Semih, Mutlu, Onur ve Abdullah oynarken orta sahanın önünde Osman Boz hemen önlerinde Yusuf ve Bilal, sağ kenarda Metin, sol kenarda Nevzat, ileri uçta ise Ömer Faruk şeklinde sahada yer aldı.

MAÇA İYİ BAŞLADIK

Düzcespor Kozanspor maçına iyi bir başlangıç yaptı ve golü Nevzat ile erkenden buldu. Müsabaka farka gidecek derken tam tersi bu golden sonra bir türlü organize olamadık. Ne yaptığını bilmeyen oyuncu grubunun içinde bir tek savunmada Onur’u gösterebiliriz. Takımımız Bulut Kaya’nın eksikliğini hissederken pas alışverişlerinde de eksiklikler yaşadı. Peki yanlışlar neydi? Top kalecimize geldiğinde iki stoperimiz kenarlara çıkarak mesafeyi açmaları ve iki stoperin arasında ön libero oynayan Osman Boz’un girmesi gerekirdi. Bu durum gerçekleşmeyince geriden de pasla çıkamadık. Düzcespor her geçen dakikada düzelir derken işler daha da kötüye gitmeye başladı. Takımımızın en tecrübeli ve sorumluluk alması gereken oyuncularından olan Yusuf ve Bilal’de o sorumluğu almayınca her an kalemizde gol göreceğiz diye yüreğimiz ağzımıza geldi. Orta saha oyuncularının bir türlü o pas trafiğini yapamayarak kenar oyunculara pasları aktaramayınca kenar oyuncularının da veriminin düştüğü görüldü. İki savunma bekleri Semih ve Mutlu ileriye destek veremeyince sahamıza dalga dalga gelen Kozanspor ataklarında kalecimiz Furkan, iki net gol pozisyonunu ile engelledi. Düzcespor’da bir diğer eksik, ileride topun durmaması ve Ömer Faruk’un iyi bir santrafor özelliklerine sahip bir oyuncu olmasına karşı oda arkadaşlarına ayak uydurduğu gözlerden kaçmadı. Ömer Faruk gibi bir oyuncunun topu tutarak yanına kimseyi yanaştırmaması ve çok faul alması gerekiyor. Ömer Faruk’un bir diğer eksiği ise kalçalarını ve dirsekleri kullanmaması. Ömer Faruk’un Düzcespor’a çok fayda getireceği gibi ileriki yıllarda kendisine ve takımına çok fayda getireceğine inanıyorum. Sezon başından bu yana izlediğim Düzcespor’un en kötü maçını Kozanspor karşısında oynadı. Oyuncularında bunu kabul etmesi en sevindirici durum oldu. Kırmızı lacivertli ekibin, Kozanspor karşısında maçın ikinci yarısında kaleye gidemediğimiz gibi uzatma bölümlerinde gol pozisyonuna girmeyi başardık.

BURSA YILDIRIM - KELKİT BELEDİYESPOR - AKSARAY BELEDİYESPOR

Düzcesporumuz Bursa Yıldırım, Kelkit Belediyespor ve Aksaray Belediyespor maçlarında üstün bir oyun sergileyerek küçük nüanslarla bu zorlu maçları kaybetti. Kozanspor karşısında tam tersi kötü oyun sergileyerek 3 puanın sahibi olduk. Zaman zaman futbolun içinde böyle olaylara her zaman şahit olduğumuz gibi ligin ikinci yarısında da bazen kötü oyun sergilerken alınan üç puan çok daha değerli olabiliyor. Son olarak Mustafa Kemal Kılıç hocamız maça başlarken Sıddık ile başlaması gerekir miydi sorusu aklıma gelmedi değil. Kemal hoca en azından oyuna 2. yarı müdahale edebilirdi diye düşünüyorum.