Şampiyonluk ile taçlanan bir sezonun ardından 2. Lige yükselen Düzcespor’daki belirsizlik can sıkmaya devam ediyor. Haziran ayını tamamlamak üzere olduğumuz bu günlerde maalesef önümüzdeki yeni sezon için umutlarımız her geçen gün azalmakta…

SAÇAYAĞI ( DİĞER ADIYLA ÜÇ AYAK )

Futbol kulüplerinin başarısında etkili olan üç ayak vardır. Yönetim,teknik heyet ve futbolcular…Bunlardan birisi yetersiz kalırsa sistem çöker, tıpkı saçayağının bir ayağı zayıfsa çöktüğü gibi. Geçen yıl yakalanan başarıda bu üç ayağın sağlam olmasının rolü yadsınamaz. Ancak şu anda bu ayaklardan Yavuz İncedal ve ekibi ayrılırken; yönetim sallanıyor,kadro ise adeta dağılıyor. Bu arada Yavuz İncedal hocamızın yine bir 3. Lig takımıyla ( Çankaya FK ) anlaşmasına şaşırdığımı söyleyebilirim. Her ne kadar ailevi sebeplerin bu tercihte etkili olduğu söylensede kendisinin hedef büyüterek zirveye oynayan bir 2. Lig takımında olmasını arzu ederdim. Yinede kendisine ve ekibine yeni kulübünde başarılar diliyorum. Bu belirsizlik devam ederse mukavelesi devam eden bazı futbolcularımızın da haklı olarak ayrılmak isteyebileceğini ve şampiyon takımın iskelet kadrosunun korunamayacağını  tahmin etmek hiçde zor değil. Şimdiden geçen yılki ilk 11 in bazı temel oyuncularını kaybettik bile…

BİTMEYEN SENFONİ GİBİ

Sezon biteli neredeyse iki ay olmuşken hala daha Düzcespor yönetim kurulunun şehrimizin belediye başkanı Faruk Özlü ile yaptığı ve yapacağı görüşmelerin neticesini bekliyoruz. Ben bu işi çözemedim. Anladığımız kadarıyla yönetim kurulumuz belediye başkanından kulübe maddi imkanlar yaratacak projeler bekliyor. Bu ilave kaynaklar yaratılamazsa 2. Ligde başarılı olmanın zor olduğunu düşünüyor ve hatta sanki göreve devam etmelerini belediye başkanımızdan alacakları desteğe bağlamış gibi görünüyorlar.

HERKESİN CEVAPLARINI BEKLEDİĞİ SORULAR

1-      Mayıs ayında sonuçlanmasını beklediğimiz bu görüşmelerin bu kadar uzamasının sebepleri nelerdir?

2-      Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü Düzce şehrinin en önemli markalarından birisi olan Düzcespor’a kaynak yaratabilecek projeler üzerine bir çalışma yapmış mıdır?

3-      Düzce belediyesi Düzcespor’a gerçekten destek olmak istiyor mu?

4-      Faruk Özlü’nün aklında acaba kulübü yönetmesini istediği başka aday isimler mi var? Destek için bu isimlerin görev almasını mı beklemektedir?

5-      Mevcut yönetim kuruluna sıcak bakmadığı içinmi destek konusunda isteksiz davranmaktadır?

6-      Belediye başkanımız Faruk Özlü’nün eski F.bahçe başkanı Aziz Yıldırım ile yaptığı görüşmede Düzcespor ile ilgili neler konuşulmuştur? Bu görüşmede Düzcespor’un geleceği için somut bir sonuç çıkmış mıdır?

7-      Gökhan Kapoğlu ve yönetim kurulu hala neyi beklemektedir? Faruk Özlü ile görüşmeler neden bu kadar uzamıştır? Yönetim kurulumuz belediyemizden yerine getirelemeyecek taleplerde mi bulunmuştur?

8-      Asbaşkan Ekrem Kap’ın geçtiğimiz sezon içeresinde bir Öncü Tv klasiği olan Sportmence programında 'Moderatör Harun Can Şerbetçi’ye yaptığı' gelecek yıllara ait planlarımız ve yol haritamız hazır’ açıklaması belediyenin desteğine güvenerek mi yapılmıştır? Bu sözlerin bir alt yapısı yok muydu?

YENİ STADYUM BİLMECESİ

Sayın Faruk Özlü’nün Ankara’da gençlik ve spor bakanı Mehmet Kasapoğlu ile yaptığı görüşmeler neticesinde yeni stadyum projesinin yatırım programına alınması güzel bir gelişmedir. Ancak ben şahsen şimdiye kadar en azından sözkonusu stadyumun inşaatına başlanmış olmasını ve hatta bitmiş olmasını arzu ederdim. Zira en geç bir yıl içersinde yapılacak seçimlerde mevcut iktidarın değişme olasılığında verilen sözler unutulabilir ve başa dönebiliriz. Bu arada yeni stadyum hizmete girmeden mevcut stadyumun yıkılmasını kesinlikle doğru bulmuyorum.

PARASI OLAN BAŞKAN OLUR TEZİ YANLIŞ

Yeni spor yasası ile birlikte artık paralı yöneticiler yerine kulübe gelir kaynakları yaratabilecek yöneticiler revaçta olmalıdır. Türkiye’de futbolun diğer spor branşlarından geride kalmasının en önemli sebeplerinden biride kulüplerin yönetim zafiyetidir. Bakın liyakatın geçerli olduğu voleybolda doğru kişilerin görev başına gelmesiyle ülke voleybolu nereden nereye geldi. Sadece zangin işadamı olmakla futbolun yönetilemeyeceğini artık anlamamız lazım. Yöneticilik vasfı olan,futbol aklına sahip, ekibini liyakatla oluşturacak başkanlar tercih edilmelidir. Ayrıca sanki kulübü yönetecek kişilere belediye başkanı karar verir imajını yaratmak da son derece yanlıştır.

OLAN DÜZCESPOR’A OLUYOR

Temmuz ayına girmek üzere olduğumuz ve sezon açma vaktinin yaklaştığı bu günlerde Düzcespor’da teknik direktör yok, yönetimden ses çıkmıyor, kadro mühendisliği yapılamıyor… Yönetim kurulunun belediyenin eline bakmadan toplanarak bir an evvel karar vermesi, bu çerçevede "TAMAM" yada kendi kaynaklarını yaratarak "DEVAM" demesi gerekiyor. Bu saatten sonra yeni bir yönetim kurulu seçilmesi ve her şeyin sil baştan olması başarıyı tesadüflere bırakacaktır. Unutmayın ki eğer seneler sonra yükseldiğimiz 2. Ligde kalıcı olamayıp tekrar 3. Lige düşersek belimizi doğrultmamız çok zor olur ve baş aşağı gideriz. Umarım en kısa sürede her şey netleşir ve Düzcesporumuz güçlü bir şekilde ve şampiyonluk iddiası ile yeni sezona merhaba der…