Gölyaka’da yeni seçilen, gönül adamı, 7/24 belediye adına halka hizmet etmeye çalışan bir Yakup Demircan var. Geçtiğimiz günlerde, cuma günü akşamı ‘Kitabın Ortasından’ programında yine Gölyakalı hemşerimiz, Düzce’mizin evladı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar ile bir program yapmıştık ve bu programda da Efteni Otel’le ilgili birtakım değerlendirmelerde bulunulmuştu.

EFTENİA OTEL BU CENAZESİNİN KALKMASI LAZIM

Üniversitenin (Şu anda bir bankada biliyorsunuz, otel.) bankadan bir kamu kurumu alması durumunda hazırda tuttuğu 10 milyon lira gibi bir tadilat parası var. Burada çalışmalar sürüyor, burada bir cenazemiz var. Eftenia Otel’de bir cenazemiz var, bu cenazenin kalkması lazım. Kalkması için herkes elinden geleni yapıyor.

ÖZLÜ’YE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Şimdi buraya dedik ya Gölyaka Belediye Başkanı, gönül adamı Yakup Demircan geçtiğimiz aylarda (asgari 2-3 ay civarı) sondaj yaptırarak bir kuyu açtırmış ve önemli bir sıcak su kaynağı bulmuştu. Efendim şimdi burada, Düzce Üniversitesi, Düzce Belediyesi ve Gölyaka Belediyesi bu cenazeyi kaldırmaya talip, Düzce Valiliği de bu işi koordine ediyor. Şimdi burada hani Marco Paşa hesabından beraber Sayın Faruk Özlü’ye büyük iş düşüyor.

Faruk Özlü biliyorsunuz, 30 yıl Ankara bürokrasisinde dehlizlerinde kalmış bir büyüğümüz. Aynı zamanda belediye başkanımız, aynı zamanda bakanımız. Gölyaka Belediyesi’yle, Düzce Belediyesi burada yapacak oldukları ortak çalışma dahilinde, burayı alıp akabinde de üniversitenin de olaya dahil olduğu geleneksel tıp merkezi ve buna benzer faaliyetlerde kullanılmak üzere bir tahsisat söz konusu.

ÖZLÜ, EFTENİA’NIN ÖNEMİNİN FARKINDA

Peki, burada ne olacak ne oluyor? Ben özellikle, Sayın Dr. Faruk Özlü’nün bu konuda çok olumlu ve somut neticeler alacağına inanıyorum ve Ankara bürokrasisindeki o dehlizlerde kalan başarısı, bilgisi, vizyonuyla beraber, o gücüyle beraber, o siyasi gücüyle beraber; Efteni Gölü’nün en güzel yerlerinden olan gölün çevresindeki bu otelin Düzce turizmine, Efteni’ye, Gölyaka’ya çok büyük bir ivme kazandıracağını, turizme çok büyük bir katkı sağlayacağının Sayın Bakan farkında. Gölyaka Belediyesi Başkanı Yakup Demircan da bu işin peşinde bunu mevcut bankadan satın alarak taksitlendirip, kredilendirip özel şirketler belediyenin şirketleri üzerinden alınması söz konusu.

Ben bunun Sayın Özlü tarafından, finansmanının sağlanacağına, bürokratik engellerin aşılacağına ve burada hızlı bir netice alacağına inanıyorum; tahmin ediyorum ve biliyorum. Burada olması gereken şu, biz buranın ehemmiyetinin ne olduğunun farkına varmalıyız.

EFTENİ GÖLÜ’NDE SU SEVİYESİ 2 METRE YÜKSELTİLİYOR

Bugün 6-7 milyon lira gibi bir rakamda bankada bekleyen bu işletmenin bir geleneksel tıbbi dinlenme merkezi veya buna benzer bir faaliyette harekete geçtiği an, (Biliyorsunuz önümüzdeki günlerde şantiye kurulum işlemler bitti.) Efteni Gölü’nün su seviyesinin 2 metreye kadar yükseltilmesi noktasında 80 milyon liralık bir ihale bedeli vardı. Çalışmalar son noktaya geldi. Yüklenici firma buraya şantiyesini kurdu ve göl ne kadar zamanda tamamlanır bilemiyoruz ama kısa bir zaman içinde Türkiye’de önemli bir turizm merkezi haline gelecek bir potansiyele kavuşacak.

DÜZCELİ BU KONUDA ÖZLÜ’DEN ÇOK ŞEY BEKLİYOR

buradaki cenaze kalkmadan da bayram olmaz, cenaze olmaz. Sayın Özlü’den bu konuda Düzceli çok şey bekliyor. Düzce’den yarın torununa, ahbabına gerek siyasette gerekse aile ilişkilerinde anlatabileceği hikayelerden bir tanesi. Her şeyin bir hikayesi vardır. Sayın Özlü’nün de bu Eftenia Otel çalışmalarıyla ilgili bir hikaye başlatması durumunda zaten üniversitenin burada tadilat başlatmak için 10 milyon liraya yakın bir parasının olduğunu biliyoruz. Sayın Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar bunu açıkladı.

SADECE ELEŞTİRMEKLE OLMUYOR

El birliğiyle, gönül birliğiyle burayı geleneksel tıbbın, tedavinin, dinlenmenin, fiziğin yani ilime, bilime, turizme hizmet edecek bir hal alması için hep birlikte bu konudaki tasarruf sahiplerini teşvik etmemiz lazım, destek olmamız lazım. Öyle her konuda eleştirmekle bu işler olmuyor.

UN VAR, YAĞ VAR, ŞEKER VAR AMA BİR USTA LAZIM!

Orada yerelde gece gündüz çalışmaya çalışan bir gönül adamı belediye var. Düzce’de belki 50 yılda bir gelebilecek imkanlar dahilinde bakanlık yapmış, bürokrasiden gelmiş bir başkanımız var, bir büyüğümüz var. Aynı zamanda Gölyaka’nın evladı olan bir rektörümüz var. Un var, yağ var, şeker var ama bir usta lazım! Bir yerden başlamak lazım. Sayın Özlü bunun Ankara bürokrasi ayağındaki bütün dehlizlerine girerek yani tıkanmış olan bütün damarları baypas (bypass) ederek buranın önünü açacağını düşünüyoruz ve herkes bunda ciddi şekilde bir beklenti içinde çünkü dün Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan tek başına uğraştığı meselede bugün rektörün, bugün Sayın Vali Cevdet Atay’ın, Sayın Başkan Faruk Özlü’nün dahil olduğu bir noktaya gelindi.

İnşallah, Efteni Gölü’nün yapılacak olan çalışmalardan sonra suyunun 2 metre yükseltilmesi ve bunun yanında da üniversitenin hem eğitim hem araştırma hem sağlık hem turizme hizmet eden yer noktasında yatırım yapması, bölgemizde yıllardan beri harikulade duran tabiata bir daha tabiat ekleyecek, bir daha dert edecek bu değerleri de katmak için marş olarak gördüğümüz, start olarak gördüğümüz Faruk Özlü’den çok beklentimiz var.

NİYETİ HAYIR OLANIN AKIBETİ HAYIR OLUR

Evet, inşallah önümüzdeki günlerde bu proje, bu çalışmalar, bu organizasyon hayata geçecek ve alt çalışmalar var tabi ki biz bunları konuşurken afaki konuşmuyoruz. Düzce’nin bölgesinin, turizm adına 2021 yılındaki ilan edilen turizm ruhuna, heyecanına dahil olur istiyoruz.  İnşallah, biz bunu bekliyoruz. Sayın Özlü’den, sayın valimizden, sayın rektörümüzden, sayın belediye başkanımızdan! Niyeti hayır olanın akıbeti hayır olur. Hayırlı günlerde, hayırlı niyetlerde, hayırlı hizmetlerde görüşmek üzere Allah’a emanet olun. Hoşça, dostça kalın!