Eylem planında da yer almıştı

Hükümetin eylem planında yer alan eğitimin tüm kademelerinde okutulan derslerin müfredatlarının belirli aralıklarla "temel becerileri" geliştirme esaslı olarak güncellenmesi çalışmaları uygulamaya konmaya başladı. Liselerin coğrafya ve tarih derslerindeki programın değişmesi için düğmeye basıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan "eğitimde işbirliği" protokolü kapsamında, tarih ile coğrafya derslerinin 9-12´nci sınıflara ait taslak öğretim programları hazırlandı. Öğretim programları güncelleme çalışmalarında katılımın daha geniş tabana yayılmasını sağlamak ve öğrencilerin daha iyi öğrenebilmesini destekleyecek bir öğretim programı oluşturabilmek amacıyla taslak metinle ilgili başta öğretmenler, akademisyenler, uzmanlar, öğrenciler ve veliler olmak üzere bütün vatandaşların görüş ve önerileri alınacak. Bu kapsamda, hazırlanan taslak öğretim programları, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının "ttkb.meb.gov.tr" sayfasında görüş ve önerilere açılacak.

Herkes görüşlerini yazabilecek

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; taslak öğretim programları üzerinde görüş belirtmek, öneri sunmak ya da eleştirileriyle katkı sağlamak isteyen herkes bireysel olarak görüşlerini yazabilecek. Ayrıca hiçbir sınırlama olmaksızın bütün kurum ve kuruluşlar kurumsal olarak görüş ve önerilerini bildirebilecek. Taslak öğretim programları ile ilgili görüş ve öneri sunmak isteyen başta öğretmenler olmak üzere, akademisyen, uzman, öğrenci, veli ve diğer paydaşlar görüş ve önerilerini, bugünden itibaren 1 Nisan saat 18.00´a kadar Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı internet sayfasından görüşlerini gönderebilecek.  

HABER;C.ÜSTÜNER