2008-2009 eğitim-öğretim yılı bugün okullarda yapılan karne dağıtım töreniyle sona erdi. Tüm ülkede olduğu gibi Düzce genelinde de İlk ve ortaöğretim okullarında okuyan yaklaşık 60 bin öğrenci ve 13 binin üzerinde öğretmen, 3 ay sürecek yaz tatiline girdi. Bugün okullarda düzenlenen karnelerini alan öğrencilerden bazıları sevinirken bazıları ise karnelerinde zayıf not görünce üzüldü. Öğrenciler karnelerini aldıktan sonra ise bir yandan tatile çıkmaktan dolayı sevinirken diğer taraftan arkadaşlarından ayrılmanın hüznünü de yaşadı.

Öncü Eğitim Kurumları'nda okuyan öğrenciler de bugün düzenlenen programla diğer arkadaşları gibi karnelerini aldı. Proje yarışmalarından aldıkları başarıların sevincini yaşayan öğrencilerin sevinci aldıkları karnelerle ikiye katlandı.

6. sınıflar ve lise son sınıf öğrencileri ise karne aldıktan hemen sonra SBS ve ÖSS ile yüzleşecek. Yani sınavlara girecek öğrenciler için tatil, bir hafta geç başlayacak.

15 milyonun üzerinde öğrenci 2009-2010 eğitim-öğretim yılına 24 Eylül 2009 Perşembe günü başlayacak ve eğitim yılı 18 Haziran 2010 Cuma günü sona erecek. İlk dönem ise 22 Ocak 2010 Cuma günü sona erecek, yarıyıl tatili de 25 Ocak-5 Şubat arasında yapılacak.