Düzce’de hayırseverlerin katkısıyla 2020 senesinden bu yana 3 eğitim yuvası inşa edilerek eğitim camiasına bağışlandı.

Ancak tüm dünyayı esir alan ve özellikle eğitim öğretim faaliyetlerini derinden etkileyen yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle çevrimiçi uzaktan eğitimi modeline geçilmesiyle 18 ay boyunca okullar tam manasıyla öğrenciyle buluşamadı.

6 Eylül’de başlayacak olan kesintisiz yüz yüze eğitim öncesi Koçyazı Mahallesi’nde bulunan bu 3 okulda da hazırlıklar tamamlanarak öğrenci ve öğretmenler beklenmeye başlandı.

ÖZTERMİYECİ ORTAOKULU

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde açılan ve Hayırsever Murat Öztermiyeci'nin destekleriyle yapılan 16 derslikli Öztermiyeci Ortaokulu’nda bu dönem 181 öğrenci eğitim görecek. Okulda 16 derslik, fen ve bilişim laboratuvarı, konferans salonu bulunuyor.

ALBAY TALAT DEMİREL ANAOKULU

Hayırsever Nursel Demirel'in destekleriyle yapılan Albay Talat Demirel Anaokulu da 2019-2020 eğitim öğretim yılında eğitim-öğretime başlamış ancak salgın nedeniyle kapatılmıştı. 6 derslikten oluşan ve öğrencilerin gelişim alanlarına uygun olarak düzenlenmiş bahçe ve oyun alanı da bulunan okulda bu dönem 80 öğrencimizin öğrenim görecek.

KAPTAN ALTAY ALTUĞ KIZILAY ANAOKULU

Türk Kızılay’ı destekleriyle yapılan ve 2020-2021 yılında eğitim öğretime başlayan Kaptan Altay Altuğ Kızılay Anaokulu da yüz yüze eğitimle ilk kez şenlenecek okullar arasında yer alıyor. 5 derslikli okulda kış bahçesi ve açık oyun parkı bulunuyor. Bu eğitim öğretim yılında 125 öğrencinin tam zamanlı öğrenim göreceği okulda ayrıca kulüp eğitimi verilecek.