Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında her ay yapılan Kardeşlik Akrabalık ve Dostluk İletişim Merkezi (KADİM) Toplantısı'nda alınan kararlar bir bir uygulamaya konmaya devam ediyor. Aziziye Mahallesi’nde bulunan Düzce Toplum Sağlığı Merkezi binasında "Göçmen Sağlığı Birimi" hizmete sokulurken, ayrıca geride kalan yaz aylarında muhacir çocuklar için Türkçe kurslar da açıldı.

Konuya ilişkin Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, il merkezinde ikamet eden muhacir çocuklar ve yetişkinlere yönelik yaz döneminde Halk Eğitim Merkezi ve ASO tarafından Türkçe Kursları açıldığı açıklandı.

6-12 yaş, 13-17 yaş ile yetişkin A1, A2 ve B1 seviyelerinde verildiği belirtilen kurslar için Düzce merkezinde muhacir çocuklar ve yetişkinlerin yoğun olarak ikamet ettikleri mahallelerin göz önünde bulundurulduğu kaydedildi. Buna göre; kurs merkezleri, Azmimilli Ortaokulu, Atatürk İlkokulu/Ortaokulu, Uzunmustafa İlkokulu, Halk Eğitim Merkezi ve ASO olarak belirlendi.

KADİM, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Kurs Merkezleri üzerinden alınan başvuruların ardından 3 Temmuz 2017 tarihi itibariyle kurslar başlatıldı. Kursiyerlere kursun ilk gününde MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından temin edilen üç kitaptan oluşan Türkçe Öğretimi Kitap Setleri ücretsiz olarak dağıtıldı. Yaz döneminde 4 kurs merkezinde 14 kurs üzerinden, 6-12 yaş grubunda 123 kişi, 13-17 yaş grubunda 53 kişi, yetişkin A1 seviyesinde 161 kişi, olmak üzere toplam 337 kursiyer eğitim aldı.