Bu dönemden itibaren Akçakoca Fen Lisesi olarak eğitime devam edecek olan Akçakoca Anadolu Lisesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda büyük bir başarıya imza attı. Mezun olan 68 öğrencinin girdiği sınavlarda öğrencilerin hepsi olurken yaklaşık 2 milyon 590 bin öğrencinin girdiği AYT’nin eşit ağırlık alanında ilk beş bine dört öğrenci girdi.

Dün açıklanan sınav sonuçlarına göre eşit ağırlık puan türünde Sercan Yıldırım, Türkiye 1008.cisi, Ayşe Küçük 2500.cüsü ve Kubat Çakır 3999.uncusu olarak derece yaptı. Ayrıca 2020 mezunu Melih Tepe de 20 bin sıralama yaparken; sözel puan türünde ise Hürrem Uzun ilk 8 binde yer alma başarısı gösterdi.

Ülke çapında önemli bir başarıya imza atan ve Akçakoca’nın gururu olan öğrencilerin salgına rağmen çalışma disiplinine bağlı kalarak, destekleme ve yetiştirme kurslarına sürekli katılım sağladıkları öğrenildi.

Öte yandan 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren fen lisesi olarak hizmet verecek olan başarılı lise, fen bilimleri eğitiminde bölgede markalaşma hedefiyle 60 öğrenci ile eğitim hayatına başlayacak.