Bir dersanenin Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, ÖSS'de 4 soruda yanlışlık olduğunu, bunlardan kesin hatalı olduğu belirlenenlerin iptal edilmesi gerektiğini savundu.

Fizikte, Fen Bilimleri-2 testinin 4. sorusunun yanlış bir soru olduğunu iddia eden Atalay, ''Serbest düşmeye bırakılan cismin 'O' noktasına geldiğinde bölünmesi durumunda parçalardan birinin düşey momentumu da olmalıdır. Bu 3. parçanın hareket yönü bilinmeden X ve Y parçalarının hareketi ile ilgili hiçbir şey söylenemez. Dolayısıyla bu soru yanlıştır'' dedi.

Atalay, Fen Bilimleri-2 testinin elektrostatik ile ilgili 5. sorusunda da yanlışlık olduğunu, bu soruların iptal edilmesi gerektiğini öne sürerek, şunları kaydetti:

''Elektroskopların topuz ve yapraklarının yükleri nasıl paylaşabilecekleri ile ilgili yorum yapabilmek için topuzların büyüklükleri ve elektroskopların özdeş olup olmadıkları ile ilgili bilgi verilmeden cevap bulunamaz. Dolayısıyla bu sorunun da hatalı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Aynı şekilde Matematik-2 testinin 4. sorusu ile Fen Bilimleri-1 testinin 2. sorusunda da yanlışlıklar söz konusu. Bu sorular da tartışılabilir. Toplamda 4 soruda yanlışlıklar var. Bunların tartışılarak kesin hatalı olduğu belirlenenler iptal edilmeli.''

Atalay, yarın söz konusu soruların iptali için ÖSS'ye başvuracaklarını sözlerine ekledi.