2012 yılında söz alınmıştı

Tarihler 2012 yılını gösterdiğinde dönemin Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Düzce ziyareti sırasında 3 okul talebinde bulunmuştu. Büyük, aralarında espri konusu olan bu isteği o dönem şu sözlerle anlatmıştı: “TOBB Başkanımız Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası’nın Akçakoca’ya Değer Katanlar Ödül Töreni'ne katıldı. Burada kendisine Düzce'de Sarsılmaz Silah Fabrikası'nda özel olarak üretilen tabancadan hediye ettik. Bu sırada Hisarcıklıoğlu'ndan, Düzce'ye 3 okul yaptırmasını istedik. Hisarcıklıoğlu ise gülerek, ‘Elime silah veriyor, benden okul istiyor. Yapma da gör’ diye espri yaptı fakat okul sözünü aldık.”

2014 yılında protokol imzalandı

Ancak alınan bu sözün üzerinden uzun bir süre geçmesine karşılık TOBB'dan 24 derslikli okul için hiçbir girişim ya da ses çıkmadı. Kamuoyundan tepkiler gelmesi üzerine ise oda ve borsa yetkilileri çareyi Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret ederek konu hakkında bilgi almakta buldu. Sözün havada kalmadığı okulun Düzce'ye kazandırılacağı yönünde yapılan açıklamalara karşılık yine bekleyişler devam etti ve 2014 yılının Kasım ayına gelindiğinde ilk resmi adım nihayet atıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 24 derslikli okulun protokolünü imzalamak için Düzce'ye geldi. Okul protokolü dönemin Düzce Valisi Ali İhsan Su ve Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ile Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır tarafından imzalandı. Bundan sonra sürecin daha hızlı işleyeceği sanılırken okul için aradan geçen 1.5 yılda inşaat aşamasına hala gelinemedi.

Albayrakoğlu “Haziran” dedi

Geçtiğimiz günlerde meclis toplantısında TOBB'un Düzce'ye yapacağı okulun son durumunu üyelere aktaran ancak tarih vermeyen Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdülkadir Albayrakoğlu, odanın 2016 Yılı ilk Toplu Komite Toplantısı'nda bir kez daha bu konuya değindi ancak bu kez biraz daha ayrıntı verdi. Albayrakoğlu, en geç haziran ayı içerisinde okulla ilgili ön çalışmaların tamamlanıp, altyapı çalışmalarına başlanmasını beklediklerini söyledi.

Öte yandan Nusrettin Mahallesi'ne yapılacak 24 derslikli okul sayesinde Atatürk Ortaokulu da prefabrik okuldan kurtulmuş olacak. 4 yıl önce verilen söze karşılık henüz proje aşamasında olan 24 derslikli TOBB okulunun 2016 yılında Düzce'ye kazandırılması umut ediliyor.


Haber:C.ÜSTÜNER