Merkeze bağlı Fevzi Çakmak mahallesinde 1960 yılında eğitim öğretime açılan Fatih İlkokulu, aradan geçen zaman ve iki deprem sonrasında ihtiyaçları karşılayamaz duruma gelmişti. 2017 yılında yıkım kararı verilen eski okul binasının yerine yapılan Fatih İlkokulu 2021 - 2022 Eğitim Öğretim yılında öğrencilerine kapılarını açmaya hazırlanıyor. 

Fatih İlkokulu yeni binasında 18 derslik, 6 atölye, spor salonu, konferans salonu, ve 3 anasınıfı ile öğrencilere eğitim hizmeti veriyor. Tabiat ve Hayvan Bakım Atölyesi, Zeka Oyunları Atölyesi, Drama Atölyesi, Görsel Sanatlar Atölyesi, Fen-Teknoloji ve Matematik Atölyesi, Yaşam Becerileri Atölyesi gibi bölümlerin eksiklerinin ise en kısa sürede tamamlanarak öğrencilerin kullanımına açılacağı bildirildi.

1982 yılında eğitim öğretime açılan Fatih Ortaokulu'nda ise aradan geçen zaman ve değişen ihtiyaçlar nedeniyle güçlendirme çalışmaları yapıldı. Yangın merdiveni, asansör, kantin, kazan dairesi gibi eklentiler yapılan Fatih Ortaokulu 6 Eylül’de 2021 - 2022 Eğitim Öğretim yılında 10 derslik, Fen Laboratuvarı, Teknoloji- Bilişim Laboratuvarı ile öğrencileri ile buluşacak.

HABER: Savaş ARI