Erasmus+(plus) kapsamında gerçekleştirilen projede Türkiye, İsveç, Makedonya, Bulgaristan, Estonya, Macaristan olmak üzere 6 farklı ülkeden 44 katılımcı bulunuyor.
Projenin hedefleri arasında gençlerin şiddete olan eğilimini sanat aracılığıyla azaltmak, şiddetin sebeplerini ve sonuçlarını gençlere göstermek, gençlerde şiddet eğilimini azaltacak öneriler hazırlamak, şiddetle mücadele bağlamında farklı ülkelerde uygulanan iyi uygulamaları ortak ülkeler arasında yaygınlaştırmak olarak gösteriliyor.



Ayrıca proje gençlere sanatsal faaliyetlerin stres azaltma ve şiddeti önlemedeki önemini göstermek, öfke kontrolünün önemini gençlere benimsetmek, şiddeti azaltma adına yerel halklarda farkındalık oluşturmak, ortak kurumlar arasında şiddetle mücadele amaçlı uzun vadeli işbirliği fikri uyandırmak olarak da önem gösteriyor.

Proje aynı zamanda farklı ülkelerden gelen gençlerin kültürlerarası farklılıkları görerek hoşgörü bilinci kazanmasına katkı sağlıyor.



Bu önemli proje kapsamında ise yabancı öğrenciler Düzce Anıtpark Meydanı’nda buluşarak şiddet hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla flashmob yani dans gösterisi etkinliği düzenledi.

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türk Ulusal Ajansı işbirliğiyle düzenlenen projenin sonunda ise katılımcılara edindikleri kazanımları belgeleyen Youthpass sertifikası verilecek.



“Cumartesi gününe kadar bu tarz aktiviteler olacak”
Proje kapsamında grubun bir üyesi olan ve katılımcılarla ilgilenen Hüseyin Can Yıldız proje ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Projemiz Dış İşleri Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ kapsamında gerçekleşmektedir. Türkiye ile birlikte toplamda 6 ülkeden 44 katılımcı bulunmakta. Güzel çalışmalarımız oluyor. Düzce’de yapılacak projelerimiz için 2-3 günümüz daha var. Katılımcılar Cumartesi günü geldiler. Pazar günü etkinlik yapmaya başladık. Bugün de yaklaşık 3’üncü günümüz. 3 günümüz daha var. Cumartesi gününe kadar bu tarz aktiviteler olacak. Şelalelere ve Akçakoca’ya getireceğiz. Ülkemizi göstermeye çalışacağız.”

Gençler bu projeyi çok sevdi…
Yabancı katılımcılardan biri olan Christian, “Bu şehri çok seviyorum. Burada kendimi çok iyi hissediyorum. Yeni insanlarla tanıştım ve buradaki her şeyi çok seviyorum. Çok güzel bir şehir.” dedi.
Yine aynı proje de yer alan bir başka yabancı genç ise projeyi çok sevdiğini belirterek, “Projenin anlamı çok büyük. Şiddet, herkesi etkilediği için bende bu projeye katılmaktan dolayı çok memnunum.” dedi.
Projede yer alan başka bir öğrenci ise, “Bence gençlerin arasındaki şiddete odaklanmak çok önemli. Bu projede bana yardımcı oluyor” ifadesinde bulundu.

Haber: E.K.DURSUN
E.B.SUNMAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ