Düzce Doğa Koleji, bu yıl 6. Düzenlenen “Geleneksel Yılsonu Etkinliği” Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerinin burukluğunda düzenledi. Tüm Türkiye'yi yasa boğan Soma'daki maden faciasının ardından, Düzce Doğa Koleji’de daha önceden programlanan kültür-sanat etkinliklerini iptal etti. Bu yılki yılsonu etkinliğinde Bonus Hoca olarak da tanınan Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu’nun seminerine ve öğrencilerin tüm yıl hazırlamış olduğu çalışmaların yer aldığı sergiye yer verildi.

 

 

MADEN ŞEHİTLERİNE SAYGI DURUŞU

 

Düzce Doğa Koleji konferans salonunda düzenlenen yıl sonu etkinliğine Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz,  Fevai Arslan, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ve Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit de katıldı.

Yılsonu etkinliğinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından müzik öğretmeni Feryal Ayhan yönetiminde istiklal marşı okundu. Ardından Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, konuşma yaptı. Etkinlikte ayrıca kısa film yarışmasında dereye giren öğrencilere de Yurtman tarafından plaket takdim edildi.

 

 

ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

 

Doğa Koleji Okul Meclisi Başkanı Rahman Emre Vural, Soma’da yaşanan acıyı Düzce Doğa Koleji öğrencileri olarak yürekten hissettiklerini ifade etti.

 

 

Vural, “ülke olarak böyle bir acıyı paylaşmamız gereken bir süreçte bugün için hazırladığımız Grease müzikalini ve Türk sanat Müziği korosunu sergilemeyi doğru bulmuyoruz. Doğa koleji öğrencileri olarak bu büyük faciada kaybettiğimiz tüm canlara Allah’tan rahmet geride kalanlara sabır diliyoruz. Ülkemizin başı sağolsun.”dedi.

 

 

 BEDELİOĞLU’NDAN SEMİNER

 

Konuşmaların ardından Eğitimci Yazar Süleyman Beledioğlu’nun seminerine geçildi.  Beledioğlu, Ailelerin çocuklarının başarısına katkıda bulunma yolları, Çocuk ile eğitim iletişimi kurmak, çocukta başarılı öğrenci psikolojisi oluşturmak, ailelerin rehber öğretmenliği, ergen öğrencilik konularında merak edilen soruları cevapladı.

Beledioğlu, öğrencilere ve daha sonra velilere düşüncelerini ve bu konularda yaşadıkları problemleri sorarak kendilerine çözüm önerileri sundu.

 

Seminerin ardından, renkli olduğu kadar estetik çalışmaların yer aldığı resim sergisi ve stantlar gezildi. Öğrenciler gün boyunca da hazırlanan bahçe oyunlarında vakit geçirdi.

Düzce Milletvekili Fevai Arslan ve İbrahim Korkmaz, Düzce Doğa Koleji Kurucusu Önder Tonyalı eşliğinde öğrencilerin stantlarını gezdi. Birbirinden değişik projeleri dikkatle inceleyen milletvekilleri, öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti.

Haber; S.KAŞKIR