Düzce'de yapılması düşünülen okul projeleri arasında ana okulları da yer alıyor. Düzce Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, yaptığı açıklamada, Düzce'de yeni eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirilmek üzere Ana okulları yapım çalışmalarına hız verildiğini belirterek Düzce merkezdeki 4 mahallede Anaokulu yapılacak yerlerin tesbit çalışmalarına başlandığını ifade etti.

Gölyaka,Kaynaşlı,Cumayeri ve Yığılca ilçelerinde de ana okulları yapım çalışmaları ve yer tesbitleri çalışmalarının yapıldığını belirten Şahin, Düzce Merkezde ise Derelitütüncü mahallesi, Konuralp İlköğretim okulu bahçesi, Kalıcı Konutlar Nalbantoğlu ve Hamidiye mahallesinde ana okulu yapmayı planlandıklarını dile getirdi.

Yer tespit çalışmaları sonrası inşatların başlanacağını da ifade eden Şahin, İnşatların götürü usulü ile gerçekleşeceğini ve çalışmalara Düzce'deki hayır sever vatandaşların inşaat malzemesi desteği ile yapılacağını belirtti. Şahin son olarak işçilik ücretlerinin de Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Genel Meclisi tarafından aktarılan bütçeden karşılanacağını da sözlerine ekledi.