Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda haftada 2 saat olmak üzere toplam 72 saatlik öğretim programını içeren "Şehrimiz" dersi, seçmeli okutulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan ve Talim ve Terbiye Kurulu'nun onayından geçen "Şehrimiz" dersinin müfredatının, "Şehirlerin Hikayesi", "Şehirde Yaşam", "Şehrimi Tanıyorum", "Şehrim Çalışıyor", "Şehrimde Ben" ünitelerinden oluştuğu bildirildi. Açıklama özetle şöyle devam etti: 

"Ders için, çocukların birlikte yaşayabilme becerisini güçlendirecek ve estetik duyarlılığını geliştirecek bir içerik hazırlandı. Buna göre, "Şehrimiz" dersi, tarih, coğrafya, ekonomi, sosyoloji, antropoloji, psikoloji, felsefe, etnografya, sanat ve estetik gibi sosyal bilim alanları ile ilişkilendirilerek disiplinler arası bir yaklaşımla işlenecek." 

Yaşadıkları şehir tanıtılacak  

Öğrencilere "Şehrimiz" dersinde, 81 ilin doğası, tarihi yerleri, resmi kurum ve kuruluşları, kültürel mekanları, sosyal yaşam alanları tanıtılacak. Öğrenciler, şehre yönelik gezi ve incelemelerden sonra maket, şiir, hikaye, gezi yazısı, resim gibi sanat formlarını kullanarak gözlemlerini paylaşacak ve bu materyaller okullarda sergilenecek. 

81 il kendi şehrini kaleme alacak

Eğitim camiasından sanat çevresine, yazarlardan mimarlara, bürokratlardan yerel idarecilere kadar geniş bir yelpaze tarafından hazırlanan derse ait öğretim programı ile ilgili olarak 81 il millî eğitim müdürlüğü ile iş birliği yapılacak. Bu kapsamda, müfredattaki "Şehirlerin Hikayesi" ve "Şehirde Yaşam" üniteleri ülke genelindeki tüm okullarda ortak olarak; "Şehrimi Tanıyorum", "Şehrim Çalışıyor" ve "Şehrimde Ben" üniteleri ise 81 ilde oluşturulan komisyonlarca hazırlanacak.

Öğrenciler, "Şehrimiz" dersinde hem yaşadıkları şehri hem de dünya genelindeki bazı kadim şehirleri tanıyacak."

Haber: C. ÜSTÜNER