6'ncı Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, 20 Nisan'da Mustafa Kemal Kültür Merkezi (MKM) Beşiktaş Çağdaş'ta düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Bu yıl ‘Buluşma Noktası’ konseptiyle düzenlenen bienalde bir ay boyunca 120'ye yakın atölye, söyleşi ve etkinliklerin yer alacağı bienalde, ünlü isimler, çocuklar ve gençlerle buluşacak.

Düzce BİLSEM ‘Yersiz-yurtsuz hayvanlar’ ile katılıyor

35 ilden 438 kurum ve okuldan 5 bin 391 çocuk ve gencin çalışmalarına yer verilen bienalde seçmeleri geçen Düzce Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerinin ‘Yersiz-yurtsuz hayvanlar’ projesi de sergileniyor.  Düzce BİLSEM’in projesi katılımcılardan yoğun ilgi görüyor.

Hayvanların yaşam anlarının yok olmasına vurgu

Kerem Can Meral, Koray Mali, İrem Aygören ve Cansu Serdar isimli öğrencilerin Öğretmen Cevher Gözmen Çetin ile Gülhan Zafer danışmanlığında hazırladıkları bu proje modern dünyada betonlaşma ile hayvanların doğal yaşam alanlarından kopmasına vurgu yapıyor.

Acı gerçek ironiyle anlatılıyor

Hayvanların yapay ortamlarda insan yaşantısına benzer özelliklerde barınma gereksinimlerini karşılar durumu geldiği anlatılan eserlerde hayvanların insan doğasında nasıl yaşamaya çalıştığı ve yaşadığı zorluklar ironik bir şekilde gözler önüne seriliyor.