Düzce Üniversitesi 2009 2010 Akademik Yılı açılışını yaptı. Yapılan açılışa birçok isim katıldı. Yapılan açılışa Vali Bülent Kılınç, Belediye Başkanı İsmail Bayram Düzce Milletvekilleri Metin Kaşıkoğlu ve Celal Erbay, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Albay Turhan Yazıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit'in yanı sıra Düzceli ileri gelenler, Düzce Üniversitesi Akademik personeli ve öğrenciler katıldı.
Yapılan törende ilk olarak Anadolu Güneşi adlı müzik grubu çeşitli yörelerden parçalar seslendirdi.

Yapılan törende açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, konuşmasında kısa sürede büyük işler başardıklarını ifade etti. Amaçlarının sıradan bir üniversite olma değil “Değer Üreten bir üniversite” olmak olduğunu belirten Şerifoğlu, yaptıkları çalışmalarda amaçlarının her zaman bilgi üretmek ve en iyi olmak olduğunu vurguladı. Şerifoğlu, toplumsal ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında her zaman değer üretmek için çabaladıklarını belirtti. Şerifoğlu, öğretim elemanlarının bu kapsamda bir çok proje ürettiğini ve Türkiye'de adını sıkça söz ettiren bir üniversite amaçladıklarını ifade etti. Şerifoğlu ayrıca Türkiye'de ilk defa Düzce Üniversitesi'nde açılan Sosyal Güvenlik bölümünün büyük rağbet gördünü ve kontenjanının dolduğunu vurguladı.

Şerifoğlu'nun konuşmasının ardından Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu yaptığı konuşmasında eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diledi. Kaşıkoğlu, açılışta sahnelenen müziğin kendisini çok etkilediğini söyledi.

Kaşıkoğlu'nun ardından Düzce Milletvekili Celal Erbay konuşmasında açılıştaki müziğin kendisini de etkilediğini söyleyerek yazmış olduğu mısraları dile getirdi. Erbay, öğrencilere seslenerek üniversitenin büyük bir değer olduğunu ve çalışmaları gerektiğini ifade etti.

Son olarak Vali Bülent Kılınç yaptığı konuşmada Düzce'nin hızlı ilerlediğini ve üniversitenin de bu hıza ayak uydurması gerektiğini vurguladı. Üniversitenin gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ve çaba gösteren herkese teşekkür etti. Kılınç, öğrencilere seslenerek çalışmaları gerektiğini vurguladı.