2013 yılında dönemin Valisi Adnan Yılmaz’ın ricası üzerine işadamı Hamit Şerifoğlu tarafından Kara Hacı Musa Mahallesi’ne yapımına başlanan 8 derslikli okul, kısa sürede tamamlanarak hizmete sokuldu. 2 yıldır eğitim öğretimin verildiği ortaokuluna yine işadamı Hamit Şerifoğlu tarafından konferans salonu kazandırıldı. Hayırsever işadamı Hamit Şerifoğlu’nun eşi Sadiye Şerifoğlu’nun adının verildiği konferans salonunun açılışına Vali Ali Fidan, Vali Yardımcısı Selda Dural, Garnizon Komutanı Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz başta olmak üzere kurum müdürleri ve okul idarecileri ile öğrenciler katıldı.

İşadamı Hamit Şerifoğlu’nun özgeçmişinin aktarıldığı sinevizyon gösterisiyle başlayan törende Hamit Şerifoğlu Ortaokulu Müdürü Murat Zengin dikkat çekici konuşmasıyla hem hayırsever işadamına teşekkür etti hem de diğer işadamlarına örnek olması arzusunda bulundu.

Okul müdürü: “hala sahilde 10’larca denizyıldızı var”

“2014 yılından önce bizler ve öğrencilerimiz sahilde kumsalda bulunan denizyıldızı gibiydik.” Diyerek konuşmasına başlayan Zengin, “Kışın ısınmaz, yazınsa soğumaz bir yapı içerisinde görevimiz olan eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmekteydik. Ancak biri geldik, bizi bulunduğumuz ait olduğumuz yere gönderdi. İşte o el Hamit Şerifoğlu’ydu. Hamit Şerifoğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz. Öğrencilerimiz velilerimiz ve çevremiz adına kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu bizim için çok önemliydi. Ancak hala sahilde 10’larca denizyıldızı var. Onların elinden tutacak bir çok işadamlarımız var. İnşallah onlarda birbirine kavuşurlar.” diye konuştu.

İşadamı Şerifoğlu: “Sanayicimizi duyarlı olmaya davet ediyorum”

Ardından kürsüye davet edilen Hayırsever İşadamı Hamit Şerifoğlu, sözlerine sitemde bulunarak başladı. Şerifoğlu, “Bundan önceki eski valimiz, başlattığı okul kampanyası için iddialı iş adamı ve sanayicilere okul yapımı için başvurmuştur. Ama bizim işadamları sanayicilerimiz pek kulak vermemiştir. Bu beni derinden üzmüştür. Esasen sanayicinin işadamının bu yatırıma ihtiyacı var. Kalifiye eleman, çarşıda satılmıyor. Eğitimden gelecek. Görüyorsunuz her gün basında şehit haberleri ile karşılaşıyoruz. Bunlar hepimizi üzmektedir.  Bunun nedeni ekonomi ve eğitimdir.  Her şeyi devletten beklemek olmaz. Sanayicimizi duyarlı olmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Bunu herkes yapabilir. En küçük sanayiciye bile kürdan kadar tesir etmez.” Diyerek sözlerine devam eden İşadamı günümüz gençlerinin şanslı olduğunu belirterek bir de ricada bulundu: “sizin de büyüyüp böyle okullar yapmanızı istiyorum.”

Vali Fidan: “İşadamlarının kamuya devlete destek olması lazım”

Vali Ali Fidan da okulu eğitim camiasına kazandırdığı için işadamı Şerifoğlu’na teşekkür ederken, en büyük yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu belirtti.

Vali Fidan, “ Bizi geleceğe taşıyacak genç nesillerin yetiştirilmesi, bizi biz yapan değerlerle, ağımızın gerektirdiği bilgi ve teknolojiyle donatılması bizim en büyük temennimiz. Artık devlet en büyük payı eğitime ayırıyor. Ancak devletin tek başına bu yükün altından kalması mümkün değil. İşadamlarının kamuya devlete destek olması lazım.” dedi.

Konuşmalarından ardından konferans salonunun açılış kurdelesi kesildi. Ardından şairler yazarlar buluşuyor adlı programa geçildi. Program sonunda Hamit Şerifoğlu ortaokulu öğrencilerin yazdığı “kalbimizden kalemize dökülenler” adlı kitap armağan edildi.


Haber;S.KAŞKIR