Depremselliği yüksek olan Kuzey Anadolu Fay Sistemi içerisinde yer alan Düzce’de 1999 yılında 3 ay arayla meydana gelen depremler sonucunda yüksek oranda can ve mal kayıpları yaşanırken, aynı tehlikelerin ortaya çıkma ihtimalinin çok yüksek olduğu biliniyor. Bu doğrultuda halkın ve öğrencilerin bilinçlendirilmesi ve farkındalık amacıyla eğitimler aralıksız devam ediyor.

Düzce Valiliği koordinesinde, Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Düzce İtfaiye Müdürlüğü işbirliğinde öğrenci ve öğretmenlere yönelik hazırlanan 2020 yılı ilk altı aylık eğitim ve tatbikat programı 24 Şubat 2020 tarihinde başlatıldı.

Konuya ilişkin Düzce Valiliği’nden yapılan bilgilendirmede, il genelinde belirlenen 39 okulda öğrenci ve öğretmenlere afet farkındalık ve yangın konularında temel bilgilerin verilmesinin yanı sıra okullarda yangın ve tahliye tatbikatları da gerçekleştirildiği aktarıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ile yapılan program dâhilinde ise İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı personeline 23 Mart-3 Nisan tarihleri arasında afet farkındalık eğitimi verileceği kaydedilirken, açıklama şöyle devam etti: “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yapılan planlama kapsamında KYK yurtlarında kalan öğrencilere afet farkındalık eğitimi verilmesi planlanırken, eğitimler 10-19 Mart tarihleri arasında verilecektir. 1-7 Mart Deprem Haftası dâhilinde Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü ziyaret eden okulların öğrenci ve öğretmenlerine kurumsal faaliyetlere ilişkin bilgiler, afet bilinci eğitimi verilmesi ve müdahale çalışmalarında kullanılan araç, malzeme ve ekipmanların tanıtımları yapılmaktadır. Öğrenci ve öğretmenler öncelikli olmak üzere, kamu ve özel kurum kuruluş personeli, sivil toplum kuruluşları, AFAD gönüllüleri ve vatandaşlarımıza yönelik eğitim ve tatbikatlar yıl içerisinde aralıksız devam edecektir.”