Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan proje kapsamında programın şekillenmesinin ardından Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde hazırlıklar kısa sürede tamamlandı. Projeyi uygulayacak komisyonun oluşturulması sonrası eğitim programları için harekete geçildi. Bu doğrultuda Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Yasemin Çağır’ın başkanlığında toplanan komisyon, projenin ilk uygulaması olarak eğitim faaliyetlerini planladı.

Bu doğrultuda Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hem eğitimcilere hem de okul velilerine yönelik bilgilendirmeler yapıldı.

Düzce Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Aile Okulu Eğitici Eğitimcisi Hilal Çetin rehberliğinde 35 öğretmenin katılımı ile “Eğitici Eğitimi” ve Aile Okulu Eğitici Eğitimcisi Gülsen Erken rehberliğinde ise Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi velilerine yönelik “Aile Okulu Eğitimleri” yapılarak projenin pilot uygulaması hayata geçirildi.

Düzce’de devam edecek eğitimlerde: Sosyal Duygusal Beceri Gelişimi, Aile İçi İletişim Becerileri, Akran İlişkileri, Bilinçli ve Güvenli Teknoloji Kullanımı, Çatışma ve Stres Yönetimi, Bağımlılık, Ahlaki Gelişim ve Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite konu başlıklarında eğitimler verilecek.